Prevareni fudbaleri
Prevareni fudbaleri

Slavko Marić: U Jagodini je, kao u Čačku, izigrano do dvadeset fudbalera

Vreme čitanja: 3min | uto. 09.06.20. | 10:32

Predsednik sindikata profesionalnih fudbalera “Nezavisnost” očekuje podršku građana Čačka, Jagodine, Kragujevca, Zaječara, Užica…

Neviđene scene u domaćem fudbalu, a prilično smo sigurni da bi slične teško pronašli i u bilo kojoj sređenijoj evropskoj zemlji. Nekadašnji fudbaleri Borca ispred Skupštine grada Čačka štrajkuju glađu. Reč je o bivšim igračima kluba sa Morave koji ističu da im izvorni Borac duguje novac. Kažu da imaju dokaze i pravosnažne arbitražne odluke. Prvog dana štrajka podršku bivšim igračima Borca dali su nekadašnji fudbaleri Jagodine koji imaju potraživanja prema tom klubu. “Jagodinci” podvlače da su prevareni od strane nekadašnjeg Superligaša. 

Predsednik sindikata profesionalnih fudbalera “Nezavisnost” Mirko Poledica podseća da smo slične primere imali i u mnogim drugim srpskim gradovima i klubovima.

Izabrane vesti

“Hvala igračima što su izdržali sve pritiske i odlučili se na ovaj korak. Moramo da stavimo tačku na ovakva dešavanja u srpskom fudbalu. Kao predsednik sindikata imam moralnu obavezu da budem uz ove momke… Na identičan način prevareni su fudbaleri Jagodine od tamošnje opštine. Očekujem podršku građana Čačka, Jagodine, Kragujevca, Zaječara, Užica jer se manipulisalo novcem tih građana”, kazao je Poledica.

Kao rođeni Čačanin Poledica ističe da u Čačku žive dobri ljudi, ali da pojedinci kvare kompletan utisak, pa poziva sugrađane da pruže podršku štrajkačima da se izbore za svoja prava.

“Nije bitno kolika se suma duguje. Došli smo da kao građani kažemo istinu koja će mnoge da zaboli. Ovo će da odjekne u svetu, podršku već dobijamo sa sve četiri strane. Nećemo otići dok momci ne dobiju zarađeni novac. Stojim iza svojih reči pa neka nadležni ispitaju moje navode. Neka ‘pročešljaju’ pomenute klubove i ustanove prevare koje se vrše u našem sportu odnosno fudbalu”, konstatovao je predsednik sindikata profesionalnih fudbalera uz napomenu da kod igrača postoji dobra volja da se dogovore, ali da neće otići dok se situacija ne reši.

Podršku nekadašnjim Borčevim fudbalerima pružili su bivši igrači Jagodine koji se takođe osećaju izigranim i poseduju potrebne dokaze.

“Fudbaleri i treneri moraju da budu solidarni. Ukrali su nam godine karijere, dve, tri, četiri, tako što nas nisu isplatili. Pričamo o profesionalnom sportu u kome moramo da primamo plate jer su naše karijere ograničene. Moraju da nas pravilno shvate, borimo se pošteno za zarađeni novac. Ne može se niko igrati sa sudbinama ljudi, klubova koji imaju tradiciju, iza kojih stoje generacije i generacije. Ovo je pravna država koja to neće dozvoliti. Podrška stiže od mnogih igrača iz inostranstva”, kazao je Aleksandar Stojmirović koji je igrao za Borac i Jagodinu.

Prvom okupljanju fudbalera prisustvovao je odlični fudbaler Slavko Marić kome Jagodina duguje novac, ali je svojevremeno nastupao za Borac.

“Iz Čačka nosim lepe uspomene jer kada sam igrao za Borac ovo se nije dešavalo. Proveo sam tri prelepe godine, stekao prijatelje u fudbalu i izvan njega. U Jagodini je preslikana situacija kao u Čačku. Izigrano je do 20 fudbalera u periodu od 2014. godine do gašenja kluba. Mi tražimo pošteno zarađeni novac, pravosnažne odluke imamo tri-četiri godine, ali ništa se ne dešava. Klubovi su se preko noći ugasili, pa sad mi kao nemamo pravo na naš novac. Štrajk glađu je način da se izborimo za poštene uslove za naše i naredne generacije”, kazao je Slavko Marić. 


tagovi

Mirko PoledicaSlavko Marićsindikat Nezavisnost

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara