Slaviša Jokanović: Svideo mi se igrač koji nije naš, očekujem veliku karijeru od Pavlovića

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.02.20. | 19:10

„Pred Bambijem Tošićem je još nekoliko godina profi fudbala“, kaže trener Al Garafe

Susret prijatelja. Bili su Savo Milošević i Slaviša Jokanović saigrači u Partizanu, kasnije u reprezentaciji Jugoslavije, svakog je život odveo na svoju stranu, veza je ostala, a koliko je čvrsta videlo se u Dohi.

Sadašnji trener Al Garafe iz Katara iskoristio je dolazak svog kluba u zemlju domaćina narednog Mundijala i posmatrao susret sa Lokomotivom iz Mosvke, u okviru „Premijer kupa“. Priznaje da mu je za oko zapao Strahinja Pavlović, što i nije iznenađenje, jer mladi štoper iza sebe ima godinu dana strelovitog uzleta, što je rezultiralo transferom u Monako.
Teško je oduševljavati se, ali u svakom slučaju, svideo mi se igrač koji više nije naš, nego fudbaler Monaka“, pohvalio je Jokanović popularnog Kalabu. „Vidi se da za taj uzrast poseduje i znanje i taktičko-tehničke kvalitete. Bilo bi normlano da ispred njega bude velika karijera“.

Izabrane vesti

Jednu takvu napravio je Zoran Tošić. Baš je popularni Bambi doneo Partizanu izjednačenje protiv Moskovljana, a Jokanović ga pamti kao važnog šrafa ekipe s kojom je 2008. osvojio duplu krunu u Humskoj.
„Nije Bambi „moj igrač“, ima oca i majku. Lepo zvuči... Sa Zoranom sam radio pre desetak godina, sad je svoj čovek, napravio je uspešnu karijeru, još nekoliko godina profesionalnog fudbala je ispred njega, videćemo kakav će život voditi kasnije“.

Jokanović ističe da je neprestano uz crno-bele.
„U eri modernih tehnolgija nije problem da pratiš bilo koju ekipu. Imao sam priliku i jesenas da gledam, pre svega evropske, mečeve Partizana. Momci su igrali dobar pripremni susret u Dohi. Imaće još dve jake provere, nadamo se da će sezonu nastaviti u dobrom ritmu“.

Bivši vezista je letos stigao u Katar, svedoči kako se država razvija, kako na svakom koraku niču stadioni za potrebe Prvenstva sveta 2022.
Uloženo je mnogo napora, mnogo novca, a uvezeno i mnogo znaja. Ovde postoji samo 500 seniorskih igrača, nije ni njima lako, na sve načine pokušavaju da popularizuju fudbal, animiraju igrače da ne odustaju, jer su u letnjem periodu temperature ekstremne, pa se ljudi odlučuju za neke druge aktivnosti“, pojasnio je Slaviša Jokanović.

(FOTO: FK Partizan)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara