Navijači Espanjola (©AFP)
Navijači Espanjola (©AFP)

Slavi plavo-beli deo Barselone: Espanjol opet u Primeri (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 23.06.24. | 23:59

Segunda, plej-of: Posle godinu dana katalonski tim se vraća u najbolje društvo španskog fudbala posle pobede na svom terenu sa 2:0 u revanšu finala. U prvom meču Ovijedo je slavio sa 1:0

Opet će Barselona da ima derbi u Primeri. Posle godinu dana Espanjol se vratio u najbolje društvo španskog fudbala. U finalu plej-ofa Segunde, plavo-beli su bili bolji od Ovijeda. Tim iz Asturije je slavio prošle nedelje sa 1:0 na svom terenu, ali u revanšu pobeda plavo-belih sa 2:0 i povratak na mesto uspeha.

Doduše, Espanjol je težim putem opet deo Primere. Nije uspeo da izbori jedno od prva dva mesta za direktnu promociju u ligaškom delu sezone. Leganes se vratio u elitu kao šampion drugoligaškog karavana, kao i Valjadolid čiji je vlasnik Brazilac Ronaldo. Ipak, u plej-ofu, tim iz Barselone je za gol bio bolji od Sporting Hihona (0:0 i 1:0), u polufinalu, a onda je u finalu srušen i Ovijedo koji i posle 23 godine nije uspeo da se vrate u najbolje drušvo.

Izabrane vesti

Prvi strleac drugoligaškog karavana u Španiji, Danac Martin Brajtvajt nije bio ovog puta u prvom planu. Junak plavo-belog dela Barselone je Havi Puado. On je sa dva gola u finišu prvog poluvremena u 44. minutu i drugom sudijske nadoknade trasirao put svom timu do Primere. Bio je to njegov 16. gol u šampionatu. Puado je dete Espanjola, napadač koji je ponikao u ovom klubu, prošao sve mlađe kategorije, igrao i za drugi tim, a samo je jedne sezone bio van Barselone, i to braneći boje Saragose. Opet će s voljenom timom da igra gradski derbi za prevlast u Kataloniji.

Utorak, 21.00: (2,30) Danska (3,50) Srbija (3,45)

Pun stadion bodrio je igrače u plavo-belim dresovima, u prvom planu bio je Puado koji je sa suzama u očima ispraćen na terenu od hiljade navijača koji su ušli na teren i proslavili povratak tamo gde je i mesto ovog klubu. Uvek u senci velike Barselone sa Nou Kampa, ali Espanjol je klub s tradicijom i dušom u Španiji, voljen u Kataloniji.

Prvi gol je pao posle kornera. Puado je bio snalažljiv i sa sedam-osam metara savladao golmana Ovijeda. Gosti se nisu oporavili od tog šoka, pa su ubrzo primili i drugi pogodak. Pere Milja je bio asistent, a opet je egzekutor bio 26-godišnji napadač, za erupciju oduševljenja 40.000 navijača.

Espanjolu je išao u Primeri i sa minimalnom pobedom zbog boljeg plasmana posle 42 kola Segunde. U nastavku lagano je uspeo da sačuva prednost iz prvih 45 minuta.

Katalonska ekipa je samo dvaput izgubila na domaćem terenu ove godine, protiv Hetafea u Kupu kralja početkom januara, dok je jednom poražena pred svojim navijačima u ligi i to sa 1:0 od Leganesa 20. oktobra. Espanjol je završio osnovni deo Segunde na četvrtom mestu na tabeli, sa samo tri boda zaostatka za drugoplasiranim Valjadolidom.

------------------------------

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

EUROFORIJA JE POČELA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------

SEGUNDA, PLEJ-OF – FINALE (REVANŠ)

Nedelja

Espanjol – Ovijedo 2:0 (2:0), prvi meč: 0:1

/Puado 44, 45+2/



tagovi

PrimeraŠpanijasegundaŠpanija 2EspanjolOvijedoReal Ovijedo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara