Tomas Tuhel (©Reuters)
Tomas Tuhel (©Reuters)

Skupa cena raskida: PSŽ mora da plati 7.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.12.20. | 03:54

Tuhel i njegovi pomoćnici obeštećeni

Težak raskid Pari Sen Žermena i Tomasa Tuhela vest je dana u evropskom fudbalu. Jedan sporan intervju ostavio je nemačkog stručnjaka bez posla, a pariskog finansijskog giganta bez šefa struke, mada bi to trebalo da bude rešeno koliko u petak jer je sve spremno za promociju Maurisija Poketina.

Dok se to ne dogodi, Tuhelov odlazak iz Pariza i dalje je prva tema u francuskoj i evropskoj štampi. Kako vreme prolazi, tako sve više informacija isplivava na površinu, a priče oko finansijskih detalja uvek su najsočnije za čitaoce.

Izabrane vesti

Tako se Parisijen poziva na izvore bliske francuskom šampionu i ovogodišnjem finalisti Lige šampiona i otkriva da je PSŽ skupo platio cenu prevremenog rastanka s Tuhelom. Naime, dok advokati kluba i nemačkog trenera rade na formalnom zaključenju otkaza, piše se da će Tuhel i njegovi pomoćnici, konkretno Mađar Žolt Lev i Nemac Arno Mikels kao dvojica najbližih saradnika dojučerašnjem šefu struke biti obeštećeni za sumu od 7.000.000 evra! Tačnije, samo će na Tuhelov bankovni račun da se slije oko 6.000.000 evropskih novčanica, dok će Lev i Mikels da podele ostatak.

Tuhelov odlazak iz Pariza najteže je pao Kilijanu Mbapeu koji se na društvenim mrežama oprostio od sada već bivšeg trenera PSŽ. On je u kratkoj poruci istakao da “nikada neće biti zaboravljen Tuhelov učinak u Parizu“, a kao prilog dodao fotografiju na kojoj se njih dvojica grle.

“Nažalost, takav je zakon fudbala. Ispisao si lepu priču i najlepše stranice klupske istorije. Hvala ti, treneru“, dodao je Mbape.

Šampion sveta sa Francuskom iz 2018. takođe se zahvalio Tuhelovim asistentima, odnosno Bendžaminu Veberu, te Levu i Mikelsu na saradnji, iako su oni formalno i dalje članovi stručnog štaba. Ali, svima je jasno da će Poketino sa sobom dovesti i nove ljude.

Podsetimo, Poketino je bez posla još od sredine novembra 2019. kada se rastao s Totenhemom. Nedavno je, ipak, izjavio da je spreman da uplovi u novu trenersku avanturu, ali i da će sačekati pravi projekat. Izgleda da ga je pronašao na poznatoj adresi.



tagovi

Zimski prelazni rok 2021Tomas Tuhel

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara