(Star sport)
(Star sport)

Skraćena lista Partizanovih rivala: U LE dva poželjna i dva za izbegavanje, u LK Petah Tikva, Betis, AEK..

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.08.24. | 09:00

Crno-beli čekaju dva žreba

Još dve šanse. Prvi korak je bio razočaravajući, pošto se videlo da Partizan nije spreman za Ligu šampiona, ali i dalje ima šansu da osigura jesen – i malo zime – na međunarodnoj sceni, pošto će nastaviti pohod ka grupnoj fazi kako god da se završi dvomeč sa Luganom.

Tokom ponedeljka će biti upriličana dva žreba čiji će akter biti viceprvak Srbije. Najpre od 13 časova, kad će se u sedištu UEFA odrediti parovi poslednjeg eliminacinog kola, pod uslovom da crno-beli izbace predstavnika Švajcarske. Kao po običaju, u Nionu su skratili listu potencijalnih kandidata, nekoliko sati pre početka žreba i ostavili četiri moguće opcije pod uslovom da tim Aleksandra Stanojevića prođe narednu prepreku.

Izabrane vesti

Na listi skraćenih rivala nalaze se: Bešiktaš (Turska), pobednici dvomeča Dinamo Minsk (Belorusija) – Linkoln (Gibraltar), Petrokub (Moldavija) – TNS (Vels), te gubitnik para Jegjelonija (Poljska) – Bode Glimt (Norveška) kao deo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Zatim će se, već od 14 časova, žrebati parovi poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu konferencije. Tamo ide poraženi iz duela Partizan - Lugano. Taj par će biti spojen sa nekim od sledećih timova.

U pitanju su pobednici dvomeča trećeg kola: Silkeborg (Danska) - Gent (Belgija), Makabi Petah Tikva (Izrael) – Kluž (Rumunija), Noa (Jermenija) – AEK (Grčka) i Betis (Španija), koji je direktno u završnom kolu kvalifikacija.

Na prvi pogled, deluje da je Partizan bolje prošao u jačem takmičenju, jer ima dve poželjne i dve opcije za izbegavanje. Na Topčiderskom brdu bi najviše voleli kad bi se sreli sa boljim iz duela Petrokub – TNS, a slično važi za susret Dinama iz Minska i TNS-a, dok su Bešiktaš i bez obzira ko dođe iz staze Lige šampiona nepovoljne opcije, usled snage tih timova i trenutka u kome se Parni valjak nalazi.

Što se tiče žreba za Ligu konferencije, čini se da se ne zna šta je teže ili izazovnije: od odličnog Betisa, preko podsećanja na rane sa Makabi Petah Tikvom (mada je tu Kluž kvalitetnija ekipa), vicešampiona Grčke u vidu AEK-a, Genta koji je pre tri sezone bio bolji upravo od tima koji je trenirao Stanojević...




tagovi

FK PartizanLiga EvropeLiga konferencije

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara