Sprema se slavlje u Užicu

Vreme čitanja: 4min | pet. 21.02.20. | 09:22

Sloboda protiv OKK Beograda može da obezbedi ABA 2 ligu. Pobedom protiv Klonfera, tim iz grada sa Đetinje bi i matematički osigurao drugo mesto na tabeli

Došlo je vreme da košarkaška bajka u Užicu dobije svoj „šlag na tortu“. Sloboda koju je ove sezone maestralno predvodio trener Vlada Lučić nalazi se na samo jednu pobedu od plasmana u ABA 2 ligu naredne sezone, što bi za klub iz grada sa Đetinje bio vanserijski i istorijski uspeh, kao i jedan od najvećih od kako je tim osnovan. U goste, na ovu festivalsku, slavljeničku atmosferu dolazi OKK Beograd, koji će svakako želeti momcima u crveno-crnim dresovima da „pokvare“ veče (19.00).

Sezona za Klonfere je po svemu do sada viđenom izuzetno čudna. Navijači ovog kluba gotovo po pravilu su nakon utakmica ove sezone morali da otrče barem po čašu vode kako bi se smirili zbog neverovatnih završnica koje su im košarkaši u plavo-belom priredili.

Izabrane vesti

Kratak osvrt na spisak utakmica kaže nam da su protiv Vršca, košarkaši OKK Beograda „prosuli“ prednost u poslednja dva minuta, zatim da su protiv Novog Pazara primili koš u poslednjoj sekundi i ostali poraženi, potom da su protiv Metalca zahvaljujući odličnoj roli Novaka Musića uspeli da dođu do prvog trijumfa (pogađate, ponovo u poslednjem minutu)… Na utakmici sa Borcem imali su prednost na minut pred kraj, a na kraju su još jednom izašli kao poraženi. I to je bio taj prilično nesrećni prvi deo sezone, nakon kojeg se sve preokrenulo. Naime, do tada je OKK Beograd imao samo jednu pobedu na 13 utakmica.

Sve je krenulo nakon one „lude“ pobede protiv Zlatibora u dramatičnoj završnici, a nadovezalo se kroz novo „ludilo“ protiv Napretka iz Aleksinca, gde je pobeda pripala gostima na jednu loptu. Usledio je i trijumf sa košem razlike na gostovanju Vršcu, da bi konačno protiv Kolubare bila upisana jedna komotna pobeda. Ali ako su navijači OKK Beograda mislili da je to to od uzbuđenja prosto su se grdno prevarili… Protiv Tamiša, košarkaši u plavo-belom su nadoknadili gotovo 20 poena razlike u poslednjoj deonici i kroz produžetak došli do pobede (Džarid Rouds je promašio trojku za pobedu za Pančevce u poslednjoj sekundi), ali momci sa Voždovca nisu bili te sreće da to ponove dve nedelje kasnije protiv Vojvodine gde su se igrala dva produžetka. Ali sve se nekako vratilo protiv Dinamika ovog ponedeljka, kada je zahvaljujući Nenadu Miljenoviću, Nemanji Popoviću i Aleksi Markoviću napravljen veliki preokret, zapečaćen važnim koševima Mihaila Jovičića. Bio je to pravi rolerkoster za OKK Beograd ove sezone, a on još nije gotov, pošto opstanak nije obezbeđen.

Šta reći za Užičane… Prosto deluje neverovatno kako su momci iz grada na reci Đetinji ove sezone igrali u Košarkaškoj ligi Srbije. Istini na volju, retko ko je na početku sezone govorio o mogućnosti da se Sloboda bori za plasman u ABA 2 ligu, a tek za trofej šampiona države. Ali Rosoneri su pokazali da se predanim radom i trudom može sve.

Jer samo tri poraza upisali su Užičani ove sezone (ili četiri ukoliko ćete da uračunate i onaj protiv Mege na Kupu Radivoja Koraća, gde su se Ere pokazale u fantastičnom svetlu), a vredi istaći da su uvek igrali dopadljivo, brzo i lepo za oko. Čak i po odlasku najboljeg košarkaša, Dušana Kutlešića u rumunsku Steauu, temelji koje je postavio Vlada Lučić nisu bili uzdrmani, već su naprotiv samo još dodatno ojačani i Ere su nastavile da grabe dalje.

Navijači su sve to ispratili sa velikim oduševljenjem, pa smo tako protiv Borca u velikom derbiju na tribinama videli više od 2.500 gledalaca (uz to je dosta ostalo ispred dvorane, jer mesta nije bilo), protiv Zlatibora ih je bilo gotovo 2.000, a generalno kada se linija podvuče nikada ih nije bilo manje od 1.000 ljudi na tribinama. Košarkaška euforija vratila se u grad na Đetinji, pa se o momcima Vlade Lučića više ne priča samo u dvorani, već i svuda naokolo.

Bilo kako bilo, večeras će svakako biti posebno veče. Gotovo na svakoj poziciji ćemo imati po jedan „mini-duel“, koji bi mogao da reši pitanje pobednika. Košarkaši OKK Beograda će i sami sigurno uživati u odličnoj atmosferi i želeće da pred užičkom publikom odnesu pobedu koja bi im gotovo izvesno i omogućila da opstanu u domaćem prvenstvu.

Tako ćemo na centru gledati okršaj sjajnog Dimitrija Nikolića na strani domaćina, te Mladena Vujića i Nemanje Popovića kod Klonfera. Sve su to mladi košarkaši, koji će u budućnosti gotovo izvesno napraviti velike korake. Na poziciji bekova gledaćemo duel Tadije Tadića i Stefana Simića sa jedne strane i Nenada Miljenovića sa druge. Trebalo je i Mihaila Jovičića, ali će najverovatnije propustiti ovaj duel zbog virusa. Kao neki „iks“ faktor u Slobodi bi mogao da iskoči mladi Đorđe Pažin, dok bi kod Klonfera to mogli da budu Marko Kljajević i Aleksa Marković, kojo su na poslednjih nekoliko utakmici odigrali izuzetno dobro i „pronašli“ su šut.

Da stvar bude, eto, još malo zanimljivija, ekipu OKK Beograda sa klupe predvodi za Užičane dobro poznato lice. Reč je o Branku Milisavljeviću, popularnom „Zeki“, koji je u ovom gradu i rođen. Sasvim je izvesno da će svojim sugrađanima želeti da se prikaže u najlepšem svetlu, a aplauzi ne bi smeli da izostanu.

I to je donekle to. U Užicu je večeras apsolutno sve moguće, ali jedno mora da je sigurno – dobra košarka neće izostati.

KLS – 22. kolo

13.00: (1,70) Mladost Zemun (14,50) Kolubara (2,30)
18.00: (1,35) Dinamik (16,0) OKK Novi Pazar (3,50)
18.00: (2,30) Tamiš (14,50) Zlatibor (1,70)
19.00: (1,05) Sloboda Užice (27,0) OKK Beograd (10,00)
19.00: (1,85) Borac Č. (-18,5) Vršac (1,85)
19.30: (1,55) Metalac Valjevo (14,50) Vojvodina (2,70)
20.00: (1,80) Dunav (14,50) Napredak A. (2,15)

* Kvote su podložne promenama


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara