Vout Veghorst (©Reuters)
Vout Veghorst (©Reuters)

Skols o Veghorstu: Defanzivac na poziciji špica; Holanđanin odbrusio: Trener mi veruje, jer radim dobar posao

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.03.23. | 10:38

Ako igram – dobar sam. To je rezon Holanđanina...

Mančester junjated je prekinuo šestogodišnji niz bez trofeja osvajanjem Liga kupa, ušao je i u polufinale FA kupa – igraće sa Brajtonom – plasirao se u četvrtfinale Lige Evrope, gde mu je rival Sevilja. Ima jedan pehar, u igri je za još dva, a i na dobrom putu da se kroz Premijer ligu vrati u Ligu šampiona. Ali, ima stvari koje su klupskim legendama trn u oku.

Jedna od njih je – Vout Veghorst. Holandski napadač je zimus stigao na Old Traford, bio je izričita želja Erika ten Haga. Radila je “holandska veza” i čim je potpisao, zauzeo je mesto u startnoj postavi. Od tada je nezamenjiv, počeo je 18 duela i doprineo sa skromna dva gola.

Izabrane vesti

Na pogodak i Premijer ligi i dalje čeka, začuli su se u nekoliko navrata vapaji sa Teatra snova da im je potreban još jedan ofanzivac, pored Markusa Rašforda koji je u stanju da isporuči dvocifren broj golova. No, iako Vout Veghorst ne trese mreže, Erik ten Hag ne pomišlja da ga skloni na klupu.

Suludo, ako pitate Pola Skolsa...

“On je tu da bi bio defanzivac. A, govorimo o nekome ko je centarfor… Morate da imate određeni nivo, da imate kvalitet da biste igrali za Junajted – on ga nema. Sa njim vole da igraju smao zato što dosta trči”, rekao je Pol Skols.

Za nekadašnjeg vezistu Crvenih đavola je angažovanje bezmalo dva metra visokog Holanđanina potpuni promašaj. Ne ustručava se to da kaži. Nakon što se još jedanput našao na meti kritika, Vout Veghorst je odbrusio Polu Skolsu.

Ako igram – dobar sam. To je rezon Holanđanina.

“Odigrao sam mnogo utakmica, što je pokazatelj da mi trener veruje. To je i dokaz da radim dobar posao za tim. Kada sam došao ovde, želeo sam da pomognem ekipi, da doprinesem osvajanju trofeja. Sada imamo jedan”, poručio je Vout Veghorst i nastavio:

“Borimo se za još dva trofeja – u Ligi Evrope i FA kupu. I želimo da budemo što bolje pozicionirani u Premijer ligi. Definitivno da završimo među četiri i uđemo u Ligu šampiona”.



tagovi

Vout VeghorstPol SkolsMančester Junajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara