Imamo polufinaliste Mozzart All Star humanitarnog turnira: Šaponjić maher, Nikolić iznenađenje, Adžić i Milenković kompletiraju žreb

Vreme čitanja: 6min | sre. 15.04.20. | 21:56

Fantastičan fudbal i odlična zabava uz FIFA 20 turnir na Sportklubu 1

Virus korona naterao je profesionalne sportiste da loptu zamene džojpedom i da tako prekrate vreme tokom izolacije. Kompanija Mozzart je u saradnji sa Sport Klubom odlučila da ih sve okupi na jednom mestu u okviru velikog humanitarnog "All Star" turnira u igri FIFA 20, koja im je svima jako poznata. U žrebu se našlo sedam naših fudbalera (Mihajlo Nešković, Luka Adžić, Nikola Milenković, Luka Jović, Veljko Nikolić, Ivan Šaponjić i Boris Radunović) uz košarkaša španske Manrese, Luke Mitrovića.

Danas je na programu bilo četvrtfinale, tokom kojeg smo videli odličan fudbal i zaista veliki broj golova. Bila je to sjajna zabava za sve koji su mečeve pratili putem televizijskih ekrana iz svojih domova na Sportklubu 1 uz komentar sjajnih Darka Plavšića i Vlade Novakovića, a razloga za radost imali su i oni koji su odlučili da na svoje tikete stave utakmice sa ovog turnira.

Izabrane vesti

Podsetimo, kompanija Mozzart odlučila je da zajedno sa pobednikom dodeli ukupno 10.000 evra Infektivnoj klinici, a svaki gubitan tiket (čija je vrednost uplate bila 500 dinara) takođe će biti prosleđen u humanitarne svrhe. Time Mozzart još jednom želi da pruži veliku podršku našem zdravstvenom sistemu, koji se iz dana u dan bori sa nevidljivim nerpijateljem. Ovo je samo jedna u nizu akcija koju Mozzart preduzima u doba borbe sa virusom korona.

Na kraju dana, dobili smo četvoricu polufinalista, koji će se već sutra boriti za mesto u velikom finalu. Redom su mesto među najbolja četiri izborili Luka Adžić, Nikola Milenković, Ivan Šaponjić i Veljko Nikolić sa kojima ćemo se družiti i tokom sutrašnjeg dana na programima Sport Kluba. Prvi polufinalni par čine Adžić i Nikolić, dok se u drugom delu žreba nalaze Šaponjić i Milenković. Podsećamo vas da na sajtu kladionice Mozzart možete da se kladite na utakmice "All Star" turnira. Uplata je 500 dinara, dobitak 2.500, a svemu, još jednom ćemo pomenuti, treba dodati humanu notu, jer i gubitni tiketi, odnosno uplate idu u humanitarne svrhe.

Pa da vidimo kako su danas prošli naši asovi za konzolom...

MIHAJLO NEŠKOVIĆ - LUKA ADŽIĆ 2:3

Udarili su Mihajlo Nešković i Luka Adžić jedan na drugog i videli smo zaista odličnu utakmicu. Prvi se opredelio da na teren istrči sa fudbalerima Liverpula, dok je drugi udario sa Mančester sitijem.

Adžić je preko De Brujnea vrlo brzo došao do prednosti, već u sedmom minutu. Ruku na srce, mogao je njegov rival da uzvrati preko Hendersona samo koji trenutak kasnije, pošto je pogodio stativu, a kada to nije uspeo, Adžić je preko Aguera sve kaznio na drugoj strani još jednim golom. Sve je izgledalo katastrofalno za Neškovića, ali je sa svojim Liverpulom došao do daha nakon gola Salaha. Pogoci su padali kao na traci, svaka šansa je donosila golove...

Usledio je period laganije igre, koji je prekinuo dosuđen penal za Liverpul u nadoknadi. Međutim, Salah je bio neprecizan, pa je Siti imao prednost na poluvremenu.

Ubrzo potom, Redsi su rukovođeni Neškovićem polovinom drugog poluvremena preko Hendersona došli do potpunog poravnanja. Nešković je polako preuzimao inicijativu. I onda taman kada se mislilo da će biti 3:2 za Liverpul, ofsajd zastavica je osujetila planove, pošto je poništila gol Vajnalduma. A onda greška... Aguero je preuzeo loptu u zadnjoj liniji i lakim golom ponovo doneo prednost Luki Adžiću.

Golova do kraja nije bilo, uzbuđenja jeste, ali je Adžić uspeo da u svojim rukama sačuva polufinale.

NIKOLA MILENKOVIĆ - LUKA MITROVIĆ 2:2 (3:2 - ZLATNI GOL)

Malo je nedostajalo da vidimo pobedu jedinog košarkaša na turniru. Luka Mitrović je zajedno sa Interom udario na Nikolu Milenkovića, koji se odlučio da na teren istrči sa Mančester sitijem. I usledila je velika goleada.

Pokazao je Mitrović odlično fudbalsko umeće u dvoboju sa Milenkovićem. Sjajno je kontrolisao igru i preko Marsela Brozovića je pred sam kraj, u 38. minutu došao do vođstva. A čim je krenulo drugo poluvreme, Romelu Lukaku je doneo košarkašu Manrese dva gola prednosti. Sjajnim šutem sa leve strane terena, rezultat je dupliran i delovalo je da gledamo iznenađenje. Ali Milenković je preko Aguera već u narednom napadu smanjio na 1:2 i nagovestio veliku borbu...

To je potvrđeno samo desetak minuta kasnije. Ponovo je protagonista bio Aguero, ovoga puta iz kontre, pa je sada motiv bio na strani Nikole Milenkovića. I upravo je ovaj fudbaler nakon velike borbe i zlatnog gola u trećoj partiji došao do vrednog prolaska u polufinale.

BORIS RADUNOVIĆ - IVAN ŠAPONJIĆ 2:4

Ovoga puta smo gledali okršaj Mančester sitija i Atletika. Pomalo i očekivano, uzimajući u obzir da Ivan Šaponjić nastupa upravo u ovom klubu. A ni ovaj duel nije razočarao, ni najmanje. Mnogi su pred sam turnir pominjali da će fudbaler iz Madrida biti favorit, a on je to igrom danas dodatno "podgrejao".

Šaponjić i Radunović su uvodnih deset minuta razmenili po gol, kao na malom fudbalu, da bi sredinom poluvremena fudbaler Atletika došao do još jednog pogotka sa svojom ekipom i krenuo da diktira ritam. Imao je priliku da izjednači Radunović sa Aguerom iz penala, ali od toga nije bilo ništa. No, taman pred poluvreme, pao je upravo taj izjednačujući pogodak i imali smo borbu.

Nastavio je Šaponjić da rešeta mrežu svog rivala i u nastavku. Već u 54. minutu Košta je zaplivao u kaznenom prostoru i sjajno prosledio loptu glavom u mrežu. Već koji minut kasnije usledio je i novi šok za Borisa Radunovića. Atletiko je postigao novi gol, povisio na 2:4 i bilo je jasno da će teško biti izvući bilo šta iz ovog meča.

Baš tako je i bilo. Šaponjić je nastavio da drži loptu u svom posedu i zadržao je prednost bez ikakvih problema. Tako je postao treći polufinalista, a ujedno je bacio rukavicu u lice preostalim igračima koji su prošli dalje, prikazujući odličnu igru.

LUKA JOVIĆ - VELJKO NIKOLIĆ 1:2

Veliko iznenađenje ostavljeno je za kraj programa. Fudbaler Real Madrida, Luka Jović, nije uspeo da na leđa baci Veljka Nikolića koji je zajedno sa Liverpulom uspeo da obezbedi poslednju kartu za polufinale.

Nismo ni krenuli, a Trent Aleksander-Arnold je uputio sjajan centaršut, Mane je doneo Veljku Nikoliću pomalo iznenađujuću prednost protiv zvezde Real Madrida. Pokušavao je Luka Jović da dođe do poravnanja tokom prvog poluvremena, ali lopta nikako nije uspevala da prođe poslednju liniju odbrane Liverpula koji je bio pod palicom Nikolića.

I konačno, to se desilo u 39. minutu kada je Eden Azar uspeo da se upiše u strelce. Karim Benzema je napravio šupljinu i stvorio glavobolju za Veljka Nikolića. Tim rezultatom otišlo se na poluvreme, pa nas je očekivalo fantastično drugo poluvreme.

Sevale su šanse i na jednoj i na drugoj strani. Videli smo pregršt šansi, stativa, odbrana... Činilo se da ćemo gledati produžetak, ali ipak toga nije bilo. U 84. minutu, Nikolić je preko Vajnalduma došao do velikog pogotka koji mu je faktički osigurao pobedu. Nije mogao da bude miran do samog kraja, pošto je Jović sa Jovićem (baš tako) mogao do poravnanja u 89. minutu. Šutirao je pravo u golmana i šansa je otišla u nepovrat.

Tako je Veljko Nikolić pokazao pravu klasu u igri "FIFA 20" i polako može da se sprema za sutrašnji dan, kada ga očekuje polufinalni duel sa Lukom Adžićem.

U četvrtak od 20.30 je polufinale na Sportklubu 1, a tikete možete sastaviti do 12.00 OVDE.

Foto: Mozzart Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara