Skener Milana Gajića: Sanogo bolji u bitnijim mečevima, može da spaja odbranu i napad

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.01.20. | 09:20

„Može da igra i sa jednim zadnjim veznim“, poručuje poznanik novog fudbalera Crvene zvezde iz zajedničkih dana u Jang Bojsu

Sedam godina u švajcarskom fudbalu. Po svim parametrima, iznad našeg. Četiri puta učesnik grupne faze Lige Evrope, jednom Lige šampiona, povremeno reprezentativac Obale Slonovače. Biografija Sekua Sanoga ukazuje da je Crvena zvezda dobila kapitano pojačanje za nastavak sezone. To je ono što je bilo, na „Marakani“ će mu računatio samo ono što sledi.

Bude li 30-godišnji vezista igrao jednako kvalitetno kao dok je nosio dresove Tuna i Jang bojsa, Dejan Stanković bi zaista mogao da ima žilu kucavicu na sredini terena.
Zvezda je definitivno pogodila angažovanjem Sekua Sanoga, mog bivšeg saigrača iz Jang Bojsa. Videće se brzo da je kvalitetan igrač, dostojan kluba kakav je Zvezda, opravdaće očekivanja. Veliki je borac, timski igrač, jak u duelu. Na lopti je isto tako vešt. Baš je jak, voli da uđe u duel, kadgod može, i to maksimalnom snagom“, opisuje u razgovoru za Sportski žurnal Milan Gajić, prvotimac Vaduca, svojevremeno Sanogov saigrač iz zajedničkih dana u Bernu.

Izabrane vesti

Sanogo nije igrao u prvoj kontrolnoj utakmici Crvene zvezde na pripremama u Beleku, što se tumači činjenicom da je tek minule sedmice zadužio dres srpskog prvaka, samim tim preskočio uvodnu fazu rada na Pafosu, pa će mu biti potrebno vreme da „stigne“ ekipu.
Koliko sam čuo, solidno je fizički pripremljen. Posle Al Itihada, vratio se u Švajcarsku, jer nije imao klub. Trenirao je sa drugoligašem Šafhauzenom, koga predvodi legendarni Murat Jakin, poznato ime u ovdašnjem fudbalu. Sigurno da može da ponovi partije iz Jang bojsa. Ima znanja i godina za tako nešto, takođe i iskustvo igranja u Ligi šampiona i Ligi Evrope. Zvezda i on znaju kako se igraju evropska takmičenja. Ubeđen sam da je navijačima jedna od najboljih evropskih partija ona kad smo na penale izbacili Šahtjor u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a ja postigao odlučujući gol sa bele tačke“.

Gajić je ovdašnjim ljubiteljima fudbala poznat iz vremena dok je nosio dres Napretka. U Švajcarskoj je od 2008, igrao je za Grashopers, Cirih, Jang bojs i Vaduz, što znači da mu je novi fudbaler Crvene zvezde bio i rival i saigrač.
U vreme kad smo obojica bili članovi Jang bojsa igrali smo sa dva zadnja vezna. Varilale su formacije 4-4-2 ili 4-2-3-1. U obe se dobro snalazio. Čak mislim da može da igra i sa jednim zadnjim veznim, da on bude taj koji će spajati odbranu i napad. Sanogo je hrabar. Igraće bolje bitnije mečeve, što duel s Partizanom svakako jeste, nego sa manje atraktivnim rivalima. Bez obzira na rivala, uvek je motivisan da pobedi. I čini sve tokom igre da bude na maksimalnom nivou. Videćete na delu, pogotovo u bitnim utakmicama“, dopunio je Milan Gajić, uz napomenu se fudbaler iz Abidžana „bolje se služi levicom, a ni desna noga mu nije za potcenjivanje“.

(FOTO: FK Crvena zvezda)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara