(©Reuters)
(©Reuters)

Skaloni u epizodi: Plače Anhel, plačem ja, on i Mesi su nezamenjivi

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.09.24. | 08:37

“Zbog toga ćemo sad igrati na drugačiji način”, poručuje selektor Argentine

Jedna era u Argentini je gotova: Anhel di Marija je završio reprezentativnu karijeru. Jeste Lionel Mesi broj jedan, ali je sadašnji as Benfike taj koji je ugradio sebe u najveće uspehe Albiselesta poslednjih godina: dao je gol za titulu u prvoj osvojenoj Kopa Americi protiv Brazila, dao gol protiv Francuske u finalu Mundijala.

I zato nemali broj Argentinaca u raznim anketama vidi Fidea, kako mu je nadimak u domovini, kao jednog od pet najboljih igrača u istoriji te zemlje.

Izabrane vesti

A selektor Lionel Skaloni poručuje da je Di Mariju nemoguće zameniti.

“Di Marija i Mesi su dva jedinstvena, nezamenjiva igrača. Fideo se neće vraćati u tim i to je jasno rekao. Nećemo mu tražiti zamenu, jer bi to bila greška i to je nemoguća stvar. On nam je davao širinu na oba boka. Probaćemo da nađemo igrača, a mislim da ga imamo, koji će nam donositi takvu širinu”, rekao je Skaloni u intervjuu za domaće medije.

On je objasnio šta je sve Fideo donosio reprezentaciji Argentine:

“Pored fantastične igre jedan na jedan, tu su razumevanje igre, sposobnost da uradi neke neverovatne stvari, koje samo on može. Sada kada više nije sa nama, igraćemo na drugačiji način”.

Priznao je Anhel di Marija nedavno da koliko god odlučio da se penzioniše, duša u njemu je “umirala” od želje da ipak dobije poziv u reprezentaciju. Selektor Skaloni je pričao vrlo emotivno na tu temu.

“Znam ga dugo i znao sam da umire od želje da bude u reprezentaciji. Ali, već smo se bili fokusirali na to da damo šansu Niku Gonzalesu, od kojeg očekujemo mnogo. Znao sam da Anhelu više ne možemo da damo minute kakve je imao. Posle njegovog intervjua na televiziji, pozvao sam ga i posle nekoliko sekundi smo počeli obojica da plačemo. On je plakao jer je želeo da bude sa nama, a ja sam plakao jer sam mu rekao da mu niko nije zabranio da dođe kod nas, ali da više ne mora da bude tu, štaviše, potrebno nam je da – ne bude tu. Da bi šansu dobili Gonzales, Okampos, momci koji su godinama u njegovoj senci”.

I naravno da je Di Marija razumeo poruku.

“On je divna osoba i svi bismo voleli da je sa nama, ali bi za momke koji su u njegovoj senci bilo jako teško. Svima je teško da prihvate takvu odluku, ali srećom, Anhel je razumeo. Mislim da je za grupu to bila dobra odluku, jer su nam ti novi momci doneli ono što smo želeli”, istakao je Skaloni.


tagovi

Lionel SkaloniAnhel Di Marijafudbalska reprezentacija Argentine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara