Tomislav Sivić (©Starsport)
Tomislav Sivić (©Starsport)

Sivić pred Čukarički: Imamo dogovor – bodove iz Pazara da više niko ne odnese!

Vreme čitanja: 5min | pet. 13.09.24. | 15:26

"Trebalo bi da nam se priključi još jedna udarna igla prema gore", zagonetan je šef struke Pazaraca

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Pazara)

Ponovo se u Novom Pazaru naveliko priča o fudbalu. Ekipa trenera Tomislava Sivića predvođena Ademom Ljajićem, prvi put sa oporavljenim napadačem Urošem Đuranovićem, teren Gradskog stadiona sa tek postavljenom hibridnom podlogom i vrlo verovatno pune tribine čekaju Čukarički u osmom kolu Mozzart Bet Superlige (nedelja, 17.00 – Arena Sport 1 Premium).

Izabrane vesti

Posle dužeg vremena upriličena je i konferencija za medije, upravo sa Sivićem i Đuranovićem u glavnim ulogama, a kojom je moderirao novi portparol popularnog superligaša Tarik Rupić. Pobeda nad Jedinstvom iz Uba pre prvenstvene pauze (3:1) na Sivićevom drugom debiju na pazarskoj klupi popravila je krvnu sliku trenutno 12. kluba u elitnom srpskom karavanu, koji je uz meč manje šest bodova iza drugoplasiranih Brđana.

"Mnogo bitna i zahtevna utakmica protiv ozbiljnog rivala. Poslednjih pet godina su stalno među pet najboljih u našoj ligi. Izuzetna ekipa, koja skoro i da ne menja 'kostur'. Promene se dva, tri igrača, ali oni glavni su tu već nekoliko godina. To se oseća u njihovoj igri. U svakoj fazi znaju šta hoće i kako da reše, sa mnogo dobrih pojedinaca. Imaju desetoricu što mogu da igraju u svakom našem velikom klubu i vani. Na moju sreću, bila je pauza i mogli smo da podignemo nivo po pitanju naših zadatka. Igrači su se pokazali kao veliki partneri, radili su izvanredno. Očekujemo dobru utakmicu, a imamo i dogovor – bodove iz Pazara više niko ne može da odnese", jasan je Sivić.

Još malo se trenerski vuk osvrnuo na četu sa Banovog brda.

"Moramo da nadmašimo sebe u ovom momentu kako bismo osvojili tri boda. Nije dovoljno 100 odsto, treba 110. Daćemo i više od toga, u to sam siguran. Znamo svi koliko je Đorđe Ivanović opasan, napadač Vinisijus Melo isto tako. Sad je došao Uroš Kabić, kao i Lazar Tufegdžić. Tu su Marko Docić, Sambu Sisoko, dva štopera Vukašin Jovanović i Miladin Stevanović. Moramo da budemo mudri i pametni. Dobro smo radili i dobrom se nadam".

Računa na kompletan kadar, osim teško povređenog Lazara Zličića. Raduje se što u ofanzivnoj liniji sada ima opciju više – Đuranovića.

"Dečko je doveden kao najozbiljnije pojačanje i on će to da dokaže. Imao je peh s tom povredom. Ozbiljan špic od kojeg će njihova odbrana da se trese, u to budite sigurni. Naravno, potpomognut je Ademom Ljajićem. Mislim da su njih dvojica odličan tandem u najavi. Trebalo bi da nam se priključi još jedna udarna igla prema gore", zagonetan je Sivić.

Subotičanin će Pazarce verovatno još jednom posložiti u sistem 4-2-3-1.

"Kratko sam ovde u drugom mandatu. Uvek prilagođavam taktiku u odnosu na igrače koje imam. Gledam kako oni mogu najbolje da funkcionišu. Čukarički će igrati svoju igru, a mi ćemo pokušati da napravimo model za ovu i naredne utakmice, a da ne tumbamo puno. Možda bi način na koji je protiv Čukaričkog nedavno odigrala Mladost mogao da bude rešenje u nekom momentu, ali mi ne igramo tako. Moramo prvo sebe da poštujemo. Igramo kući i mora da se zna da je ovde svako došao na teško gostovanje. Neophodno je da osvajamo bodove, svi su se jako pojačali. Konkurencija je mnogo veća nego prethodnih godina".

Spartak (3:2), OFK Beograd (0:0), Mladost (0:1) i Jedinstvo dočekani su na Atletskom stadionu, koji ostaje trening kamp Novog Pazara, ali se takmičarski dueli vraćaju kući.

"Prvi put treniramo na novom terenu Gradskog stadiona, ali dobar je osećaj doći iz lošijeg na bolje. Mnogo je bolje nego kad je obrnuto. Biće i to dodatna injekcija za nas. Ovo je fantastičan teren. Prijaće svakom našem igraču posle dolaska s jednog terena koji je poslužio u jednom momentu i bio odličan, ali podneo je dosta tereta i postao malo težak za igranje", zaključio je Sivić.

(©Starsport)(©Starsport)

U nedelju će konačno i Đuranović imati priliku da priča na terenu.

"Spremali smo taktiku i uigravali se još više tokom dvonedeljne reprezentativne pauze. Kao što kaže šef, cilj je da niko odavde ne ponese bodove tako lako. Sigurno ćemo svakoga da namučimo. Očekujem da će tako biti i u nedelju. Drago mi je što sam se vratio posle peha. Ta povreda na treningu me je malo omela i poremetila, ali sad sam u potpunosti spreman. Gladan sam, željan lopte i svega. Nikad ranije nisam imao tu nesreću da budem povređen. Ovo je za mene novo, da budem udaljen od treninga i utakmica. Jedva čekam da zaigram. Nije lako protiv bilo koga igrati i davati golove. Ipak, pun sam samopouzdanja i ne bih odvajao ekipe, ni Čukarički, ni bilo kog drugog. Cilj je uvek isti – pomoći ekipi i uraditi svoj posao", veli 30-godišnji Crnogorac.

Komentarisao je svoje mesto u Sivićevoj fudbalskoj filozofiji, kao i sadašnje klupske drugove.

"Uvek je prilagođavanje, ali fudbalski jezik je manje-više svuda isti. Taktički, moraju da se znaju zadaci i šta šef traži. To moramo maksimalno da ispoštujemo, ostalo je sve do nas i kvaliteta. Što se pazarskog tima tiče, jako su dobri momci. Ujednačena je ekipa, sa dosta dobrih igrača na svim pozicijama. Naravno, tu je Ljaja iznad svih nas, kao vođa i kapiten. Ostali smo tu da pomognemo najviše što možemo. Zbog toga smo i dovedeni", konstatuje Uroš Đuranović.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Gradskog stadiona, u subotu i nedelju od 10.00 do početka utakmice.

"Cena je 500 dinara za zapad i 300 za istok. Naši vatreni navijači imaju besplatan sever. Slobodan ulaz je i za starije od 65 godina, decu do deset godina i pripadnice lepšeg pola. Kao igrači i stručni štab, potrudili smo se i mi iz kluba da svoj deo posla odradimo maksimalno. Predstoji spektakl. Hoćemo da nam nedelja i povratak na Gradski stadion ostanu u sećanju. U terminu utakmice mogućnost padavina je oko 60 odsto, pa neka padne i Čukarički", kaže Tarik Rupić, portarol Pazaraca.



tagovi

FK Novi PazarMozzart Bet SuperligaTomislav Sivić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara