Sivić (©MN Press)
Sivić (©MN Press)

Sivić otišao iz Pančeva: Misija uspešna, biće posla u septembru koliko hoćete

Vreme čitanja: 3min | sub. 08.06.24. | 17:01

„Nikad više u Lučane, ostao sam dužan samo u Nišu“, poručio dosadašnji strateg Železničara, na čije mesto najverovatnije stiže Marko Savić, bivši trener Voždovca

Tragom vesti da Železničar iz Pančeva pregovara sa Markom Savićem – Mozzart Sportu je iz izvora bliskih klubu potvrđeno da je dogovor sasvim blizu, te da će bivši strateg Voždovca i jedan od najperspektivnijih stručnjaka na domaćoj sceni najverovatnije preuzeti popularnu Dizelku – pozvali smo Tomislava Sivića, čoveka koji je Želju u finišu tek okončane sezone doveo do luke spasa.

Izabrane vesti

Moja misija u Pančevu je završena i imam da kažem samo tri reči: Veni, vidi, vici! Ono zbog čega sam doveden, uspeo sam da uradim. Treću nemoguću misiju u tri uzastopne sezone pretvorio u moguću. I mogu vam reći da se zaista osećam kao moralni pobednik, jer sam u prethodnoj sezoni nezasluženo smenjen kada sam Železničar vodio ka Superligi, tako da sam sada popunio tu prazninu“, ističe 57-godišnji Subotičanin za Mozzart Sport.

Ta „trilogija“ o kojoj Sivić govori izgleda ovako: sa Novim Pazarom je u plej-aut 2022. godine ušao kao poslednji na tabeli, u doigravanju ostvario pet pobeda, po jedan remi i poraz, pa u baražu spasio Pazarce ispadanja; lane je Mladost iz Lučana preuzeo baš pred početak plej-auta na 14. poziciji, a sa skorom od pet pobeda i dva poraza doveo je do spasonosne kote 11; i sada je u Pančevo stigao nakon dva već odigrana kola u doigravanju, ekipu koja je bila 15. na tabeli uz tri pobede i dva remija popeo na poziciju iznad i u baražu sačuvao u eliti.

Doduše, čini se da fudbalska javnost u Srbiji na ovaj poslednji rezultat ne gleda kao na prethodna dva, zbog nekih – poslužimo se eufemizmom - vrlo diskutabilnih sudijskih odluka u ključnim mečevima i utiska da je Pančevcima sve vreme duvao vetar u leđa...

Ako je to tako, ja vas pitam zašto su onda bili pretposlednji na tabeli kada sam ja stigao? I niko drugi nije hteo da se prihvati tog posla. Trebalo je igrače kojima je potpuno pao moral ubediti da mogu da se spasu u tih preostalih pet kola. A uspeh je utoliko veći, jer je to, sa izuzetkom nekolicine igrača, sastav koji je prethodne sezone igrao Prvu ligu“.

O svojim daljim planovima, iskusni stručnjak kaže:

Najpre da se malo odmorim, jer me ništa u životu nije ovoliko iscrpilo kao ovih mesec dana u Pančevu. Imam ponudu jedne reprezentacije i to bi mogao da bude moj sledeći izazov“.

Zar će Mozzart Bet Superliga ostati bez Tomislava Sivića? Mada, deluje da je trenutno upražnjena samo klupa IMT-a...

Uh, znate li koliko će posla biti u septembru? Ha-ha-ha. Taman da se malo odmorim“.

U poslednje vreme, nekadašnji selektor mlade reprezentacije Srbije i trener nekoliko mađarskih prvoligaša, uglavnom se vraćao u klubove u kojima je već radio – u samo godinu dana po dva puta je vodio Železničar i Mladost:

Jedno samo znam: nikada više neću raditi u Mladosti iz Lučana! I jedino gde se osećam dužnim, to je gospodinu Tončevu u Radničkom iz Niša. Prava je ironija da smo tamo igrali najlepši fudbal, od svih ekipa gde sam radio, ali nismo ostvarili nijednu pobedu u tom kratkom periodu zbog spleta neverovatnih okolnosti. Ali, ovo samo odgovaram na vaše pitanje, ne bih voleo da iko shvati da se nekome nabacujem. Radnički, konkretno, ima novog trenera koji je bio fudbaler vrhunskih karakteristika. Ako to prenese na trenerski posao, biće i tu uspešan", zaključio je Tomislav Sivić.

Bez ovakvih njegovih izjava, koje iskaču iz srpskih fudbalskih stereotipa, Mozzart Bet Superliga definitivno neće biti ista. Ali, možda samo do septembra...


tagovi

Tomislav SivićŽelezničar PančevoMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara