Kevin De Brujne (©AFP)
Kevin De Brujne (©AFP)

Siti svoje blago čuva: Agent nije potreban, De Brujne sam pregovora oko novog ugovora

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.11.20. | 08:53

Belgijanac potvrdio da razgovara sa klubom o produžetku saradnje

Barselona je u jednom momentu morala da pusti Nejmara – uskoro bi mogla da ostane i bez Mesija? - Real Madrid se pomirio sa odlaskom Kristijana Ronalda, Mančester Junajted je ostao bez Romelua Lukakua, Čelsi bez Edena Azara, Liverpul bez Felipea Kutinja… U vremenima kada čak i najveći klubovi Evrope ne ostaju imuni na basnoslovne ponude, Mančester Siti ono najvrednije čuva pod staklenim zvonom, daleko od očiju udvarača. Ukoliko se vratimo deceniju unazad, onoliko koliko Građani otprilike važe za ozbiljnu pojavu na Starom kontinentu, nema fudbalera koji je na Etihadu bio od ogromnog značaja za ekipu, a da je pojačao nekog od konkurenata i u plavom delu Mančestera teže da taj trend nastave. Stoga uprava Sitija polako priprema teren za novi ugovor – Kevinu de Brujneu.

Ovu informaciju otkrio je sam Belgijanac posle sinoćnje pobede nad Engleskom (2:0) u okviru petog kola Lige nacija.

Izabrane vesti

Srećan sam u Mančesteru. U dobrom sam klubu, sa dobrim vlasnicima. Razgovaramo, pregovori nisu u odmakloj fazi. Trenutno vodim razgovore sam (bez agenta). Voleo bih da ostanem u klubu, pa je lako. Da ne želim da ostanem, trebalo bi neko da posreduje. Ali kada želite da ostanete, to nije tako teško”, rekao je De Brujne za belgijsku televiziju VTM Nieuws.

O detaljima ugovora je još početkom oktobra pisao britanski Dejli Mejl, istakavši tada kako se radi o dvogodišnjem produžetku, na osnovu kojeg bi 29-godišnji vezista nedeljno primao oko 340.000 evra.

De Brujne je početkom godine priznao da će biti primoran da razmotri budućnost na Etihadu ukoliko Sitiju dvogodišnja zabrana učestvovanja u evropskim takmičenjima ostane na snazi. Međutim, engleskom klubu je žalba prihvaćena, što je utišalo spekulacije o eventualnom odlasku Belgijanca.

Siti sada ne mora da žuri. Početkom 2018. je sa svojim plejmejkerom produžio ugovor do leta 2023. i može na miru da priprema teren za novu obnovu saradnje, bez straha da će mu ga neko od rivala preoteti ''ispod cene''.


tagovi

Mančester SitiKevin de Brujne

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara