Uroš Sremčević (Star sport)
Uroš Sremčević (Star sport)

Siti se vraća iz Srbije sa pojačanjem iz Lučana? Zvezda nudi više od Partizana, ali nedovoljno

Vreme čitanja: 3min | sre. 13.12.23. | 11:32

Cena transfera bi mogla da iznosi oko 3.000.000 evra što je preskupo za večite ali možda nije za Anderleht

Mančester Siti je prvi put u istoriji u Beogradu, a tokom borvaka u Srbiji bi mogao da dogovori još jedno u nizu mladih pojačanja sa Siti Grupu.

Kako Mozzart Sport saznaje, Siti Grupa želi talentovanog napadača Uroša Sremčevića iz lučanske Mladosti a visina transfera bi mogla da iznosi oko 3.000.000 evra. Tačnije, tolikoj sumi se u Mladosti nadaju od prodaje najtalentovanijeg fudbalera.

Izabrane vesti

Podsetimo reč je o krovnoj kompaniji koja drži u stopostotnom vlasništvo Mančester Siti. Pored njega, i špansku Đironu, australijski Melburn Siti, američki Njujork Siti, belgijski Lomel, francusku Trou, italijanski Palermo, brazilsku Baiju, urugvajski Montevideo Siti Torke, a imaju udeo i u japanskoj Jokohami i kineskom Sičuanu. Siti Grupa koja je u vlasništvu Abu Dabi Junajted Grupe iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koja je u vlasništvu šeika Mansura bin Zajeda al Nahjana, drugog čoveka kraljevske porodice UAE. Čelni čovek Siti Grupe je aktuelni predsednik Mančester Sitija Kaldon Mubarak.

Ne bi bio prvi put sa Siti Grupa pazari u Srbiji. Poslednjih godina su u srpski fudbal kupovinama mladih igrača uneli preko 16.000.00 evra. Braću Luku i Ivana Ilića su Crvenoj zvezdi platili 5.000.000 evra, Slobodana Tedića iz Čukaričkog doveli za 3.000.000, a Filipa Stevanovića iz Partizana za 6.500.000. Poslednja u nizu kupovina je letos bio transfer Đorđa Gordića baš iz lučanske Mladosti u Lomel za oko 2.000.000 evra.

Očekivano, niko od njih nije prišao prvom timu timu jer Siti Grupa služi za regrutaciju mladih igrača iz celog sveta koji se razigravaju po manjim filijalama grupacije i mogu da joj donesu profit koji se kasnije upumpava u klupske knjige Mančester Sitija. Tako glavni klub grupacije povećava finansijske kapacitete i pravi prostor za poštovanje finansijskog fer-pleja i velike transfere svetskih zvezda. Kao u slučaju Ivana Ilića koji je prodat Veroni za 7.500.000 evra.

Retki su poput Kajkija, Romea Lavije, Erika Garsije, Olaksandra Zinčenka, Feliska Nmeče ili Anhelinja zapravo i dobili priliku da debituju za prvi tim i upišu koji minut. Ali sa zato grupaciji doneli lep novac od kojeg je Siti mogao da profitira. Primera radi, Siti Grupa je u kupovine tinejdžera Gavina Bazunua, Romea Lavije, Karlosa Forbsa, Huana Lariosa, Feliksa Koreje, Urijela Antunje i Raija Matonda uložila 27.500.000 evra, a na njihovim prodajama je zaradila preko 150.000.000 evra. Računica je jasna. Pogotovo kada pecaju u siromašnim zemljama poput Srbije u kojima klubovi prodaju igrače na prvu ozbiljniju ponudu. 

Po tom sistemu, Siti Gupa želi da obezbedi predugovor sa Sremčevićem iz Maldosti pre njegovog 18. rođendana koji je u aprilu. Njihovi skauti su ga pratili celu ovu polusezonu i u poslednje vreme počeli sa direktnim kontaktima sa igračem, agentom Urošem Jakovljevićem i klubom. Pre 20 dana su imali i sastanak uživo, a posle gola Crvenoj zvezdi za vikend su opet zvali. Mladost traži 3.000.000 evra za svog bisera i nada se da će Englezi pristati da plate. Nakon potpisa, mladi napadač bi odradio sezonu u Lučanima do kraja, a na leto se preselio u neku od filijala Siti Grupe. Najverovatnije u Palermo koji bi već ove sezone mogao da se vrati u Seriju A.

Za Sremčevića se raspitivala i Crvena zvezda jer traži zamenu za Jovana Mijatovića ali čini se da crveno-beli ne mogu finansijski da pariraju Siti Grupi. Šampion Srbije je spreman da ponudi oko 1.000.000 evra plus procente od dalje prodaje. Ni Partizan nije ostao imun na talenat Sremčevića ali je on u još slabijoj pregovaračkoj poziciji od večitog rivala i ponudio je tek 800.000 evra plus 30 odsto od naredne prodaje.

Jedini ozbiljan takmac Mančester Sitiju u trci za potpis Sremčevića može da bude Anderleht. Direktor belgijskog velikana Jesper Fredberg i njegovi skauti ozbiljno prate srpsko tržište, zainteresovani su za Partizanovog štopera Mihajla Ilića ali i za Sremčevića. Šef skauting službe je dao zeleno svetlo za napadača Mladosti ali prema informacijama Mozzarzt Sporta belgijski klub je spreman da izdvoji oko 2.000.000 evra što u Lučanima vide kao nedovoljnu ponudu.


tagovi

Uroš Sremčević

Obaveštavaj me

Man. Siti
FK Crvena zvezda
FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara