©Shutterstock
©Shutterstock

Siti pobedio Šahtjor i kupio Fluminenseove bisere za 10.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.01.21. | 01:10

Jednog porede sa Nejmarom, drugom je idol Pol Pogba

Talentovani fudbaleri brazilskog Fluminensea Kaiki i Metinjo u skorijoj budućnosti bi mogli da zaigraju u Premijer ligi. Kako prenosi Gol, pozivajući se na svoje izvore, Građani su pobedili konkurenciju i preseliće ovaj talentovani dvojac u svoje redove.

Spadaju Kaiki i Metinjo u red najtalentovanijih igrača u Brazilu. Obojicu već neko vreme prate i neki od najvećih evropskih klubova, Kaiki je posebno za oko zapao Šahtjoru. Pisalo se i o ponudi od 5.000.000 evra od Rudara za njegove usluge, ali je Siti na kraju pobedio konkurenciju.

Izabrane vesti

Za Globo je i predsednik Fluzaa Mario Bitenkort potvrdio da Siti sprema ponudu za bisere iz Rija.

"Siti nas je obavestio da će poslati zvaničnu ponudu za ova dva igrača".

Ona je na kraju i stigla na adresu Fluminensea, koji će na prodaji talentovanog dvojca zaraditi oko 10.000.000 evra.

Kaiki će u junu napuniti 18 godina. Može da igra na poziciji ofanzivnog veziste i kao krilo, pa ga u domovini često porede sa Nejmarom. Igrao je za U16 selekciju Brazila, ali iako spada u red najtalentovanijih igrača u zemlji nije debitovao za prvi tim Fluminensea.

Metinja je pratio i Liverpul. On će nešto ranije napuniti 18 godina (u aprilu), a nastupa na poziciji veziste. Rođen je u Kongu, ali sa samo godinu dana je emigrirao u Brazil sa svojim ocem Abelom, koji je odlučio da napustio afrički kontinent u potrazi za boljim fudbalskim prilikama za svoju decu. Metinjo je nedavno naveo i da mu je fudbalski uzor Pol Pogba, a već je i trenirao sa seniorskom reprezentacijom Brazila. Kapiten je kadetske selekcije Fluzaa, a igrao je i za U20 ekipu. Poput Kaikija, nije upisao nastupa za seniorsku ekipu.

Ostaje da se vidi kako će Sit‬i postupiti, da li će dvojac u akademiju kluba sa Etihada ili na kaljenje u neki od klubova koji su pod vlasništvom Siti Grupe. Podsetimo, to su Njujork, Melburn, Montevideo i Mumbaj Siti, zatim Đirona u Španiji, Lomel u Belgiji, Troa u Francuskoj i Sičuan u Kini. Od nedavno ova kompanija sarađuje i sa bolivijskim velikanom Bolivarom.

Siti je tako nastavio sa kupovinama talentovanih momaka širom planete. Minulog aprila je od Alijanse iz Lime otkupio talentovanog defanzivca Klajverta Agilara, prošlog leta i desnog beka Jana Kouta iz Koritibe, koji je odmah prosleđen na pozajmicu u Đironu. Najviše uspeha, jasno, imali su Građani sa Gabrijelom Žesusom, koji je u startu dobio šansu u prvom timu i iskoristio je. Polagali su velike nade i u Daglasa Luzia, ali nisu uspevali da dobiju radnu dozvolu. Vezista je na kraju zablistao u Aston Vili, gde je danas nezamenjiv u prvoj postavi i igra zaista na visokom nivou, pa se pisalo i o novom interesovanju sa Etihada.



tagovi

Mančester SitiŠahtjor DonjeckZimski prelazni rok 2021Fluminense

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara