Kalvin Filips (Reuters)
Kalvin Filips (Reuters)

Siti krenuo po drugog kapitalca: Spreman je da plati između 50.000.000 i 60.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.06.22. | 12:43

Gvardiola želi zamenu za Fernandinja

Još i pre nego što je letnja pijaca počela, Mančester Siti je završio veliki posao kupovinom Erlinga Halanda i rešio je pitanje centarfora. Ali predsednik kluba Kaldon Mubarak je još tada najavio da to nije sve od Sitija za ovo leto i da će biti još pojačanje.

Druga velika kupovina Građana bi trebalo da bude engleski reprezentativac Kalvin Filips. Vezista Lidsa se već mesecima nalazi na radaru Pepa Gvardiole i ovo leto je idealan momenat za transfer. Siti je ovog leta ostao bez dugogodišnjeg veziste Fernandinja i Gvardiola traži sličan profil veziste kojem su defanziva i pas igra jači aduti. Filips se idealno uklapa u taj profil.

Izabrane vesti

Građani su spremili ponudu tešku između 50.000.000 i 60.000.000 evra. I očekuju da i sam igrač pomogne tako što će izvršiti i pritisak na Lids. Filips ima još dve godine ugovora tako da je Lidsu ovo idealan momenat za prodaju ako žele da zarade veliki novac. Već sledećeg leta će zarada biti mnogo manja jer igrač ulazi u poslednju godinu ugovora i klub će biti pod pritiskom da uzme ono što mu se nudi.

Filips je ponikao u Lidsu, član prvog tima je već osam godina i jedan je retkih igrača koji je reprezentativac Engleske postao kao drugoligaški fudbaler. Od prošlog leta i evropskog prvenstva je nezamenjiv u startnoj postavi Engleza i jedan je od najcenjenijih zadnjih veznih u ligi. Lidsu je mnogo dao i sada je vreme za iskorak u karijeri. Iz poštovanja prema klubu je odbio bilo kakve pregovore sa Mančester Junajtedom koji je takođe bio zainteresovan. Poznato je da su dva Junajteda veliki rivali...

Zato bi transfer u Siti bio najbolje rešenje za sve. Osim što bi bio zamena za Fernandinja, pojačao bi i pritisak na Rodrija koji praktično da nema zamenu u ekipi, a Gvadriola ne voli kada neki igrač nema konkurenciju da ga pritisne.

Da se na Eland Roudu spremaju za ovakav scenario govori i to što su juče dogovorili transfer španskog plejmejkera Marka Roke iz Bajerna. A planiraju da Filipsov odlazak pokriju sa još jednim pojačanjem. U narednim danim se očekuje da Siti pošalje zvaničnu ponudu i da se pregovori uspešno završe.  

Očekuje se da Siti letnje kupovine finansira prodajama drugih igrača. Na transfer listi su Gabrijel Žezus, Ilkaj Gundogan, Rahim Sterling, Oleksandr Zinčenko, Janhel Erera, Gavin Bazunu, Morgan Rodžers... Od njihovih prodaja se očekuje blizu 200.000.000 evra.


tagovi

Kalvin FilipsLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara