Jan Kouto (Reuters)
Jan Kouto (Reuters)

Siti investirao, Borusija će profitirati?

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.07.24. | 20:34

Desni bek prihvatio poziv iz Dortmunda

Jedna od prvih većih investicija Siti Grupe u skautingu mladih talenata širom sveta je bio Jan Kouto.

Tada 18-godišnji Brazilac je u leto 2020. kupljen za 6.000.000 evra od strane Mančester Sitija. I naravno, poslat na pozajmice da se razvija… Prvo u Đironu, pa u Bragu, pa opet u Đironu gde je eksplodirao prošle sezone. Sada bi to mogla da iskoristi Borusija Dortmund.

Izabrane vesti

Kouta je Siti doveo kao desnog beka ali se vremenom na pozajmicama razvio igrača koji pokriva celu desnu stranu terena. Što kao desni bek, vezni ili krilo. Prethodne sezone je bio jedan od najboljih pojedinaca i hit sezoni Đirone i zabeležio čak 10 asistencija u Primeri. Vrednost mu se multiplicirala i čak se očekivalo da mu Pep Gvardiola pruži ozbiljniju šansu.

Vratio se sa pozajmice u Mančester i saopštio Građanima da je prihvatio poziv Borusije Dortmund! Nemački klub traži podršku Julijanu Rijersonu koji je trenutno jedini desni bek u ekipi. Klub su napustili Marijus Volf i Mateo Morej koji su bili alternative Norvežaninu tako da je dovođenje spoljnog igrača na desni bok jedan od prioriteta za Milionera ovog leta.

Izbor je pao na Kouta i njemu se predlog sa Vestfalena svideo. Vidi sebi lepšu perspektivu nego u Sitiju gde su u prednosti Kajl Voker i Riko Luis, a sa pozajmice se vratio i Žoao Kanselo mada su minimalne šanse da mu Gvardiola pruži drugu šansu. Kako god, Kouto želi u Dortmund i jedina prepreka je visoko obeštećenje koje traži Siti, kako saznaje Skaj. Tačna suma nije poznata ali pregovarački aduti nisu u rukama Građana jer ugovor Brazilca ističe narednog leta i ne mogu baš mnogo da teraju inat. Kako ne bi ostali i bez evra obeštećenja…


 


 


 


tagovi

Letnji prelazni rok 2024Jan Kouto

Obaveštavaj me

Man. Siti
Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara