Navijači Palerma (©Reuters)
Navijači Palerma (©Reuters)

Siti grupa stiže i u Italiju, želja je Palermo

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.04.22. | 22:32

Trećeligaš sa juga Čizme na meti bogate korporacije

Ne baš tako davno, 2011. godine, Palermo je po treći put u svojoj istoriji igrao finale Kupa Italije (i ponovo izgubio), a u sezoni 2016/17. klub sa juga Italije takmičio se u Seriji A. Ipak, finansijski problemi oterali su klub roze dresova u četvrti rang, u međuvremenu su se popeli rang više, a ove sezone imaće šansu da kroz plej-of dodatno napreduju i vrate se u Seriju B.

Šta budućnost nosi to niko ne zna, ali po informacijama uglednog italijanskog novinara Đanluke di Marcija, mogla bi da bude svetla.

Izabrane vesti

Naime, Di Marcio javlja da je za kupovinu Palerma zainteresovana čuvena Siti fudbalska grupa, kompanija u čijem vlasništvu je čak deset klubova širom sveta. Neki od njih su Troa, Đirona, Njujork, Melburn, Jokohama i, naravno, Mančester siti.

Hoće li se i Palermo pridružiti pomenutima još je rano reći. Osim informacije o zainteresovanosti Arapa nema konkretnih podataka, ali ako bi ovaj posao bio realizovan, Palermo bi postao sedmi klub iz Serije C u vlasništvu stranaca. Zasad su to Triestina, Padova, Sijena, Ćezena, Pistojeze i Ankona-Matelika.

Klub sa juga Italije poznat je po vernim navijačima, ali po igračima kao što su Edinson Kavani, Paulo Dibala, Andrea Beloti, Josip Iličić, Havijer Pastore, Simon Kjer, Andrea Barzalji, Salvatore Sirigu... Bilo je i poznatih imena na klupi. Neka od njih su Frančesko Gvidolin, Luiđi Delneri, Valter Zenga, Delio Rosi, Serse Kozmi, Stefano Pioli, Đan Pjero Gasperini, Đenaro Gatuzo...

Iako se u svojoj 121 godina dugoj istoriji Palermo šetao po rangovima, u Seriji A bio je konstantno od sezone 2004/05. do 2012/13, pa se posle godinu dana u Seriji B vratio na još tri sezone među najboljim italijanskim klubovima. Hoćemo li ga ponovo gledati tamo, pokazaće vreme.


tagovi

Palermo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara