MN Press (Sise u sudaru sa Olajinkom)
MN Press (Sise u sudaru sa Olajinkom)

Sise napušta Novi Pazar drugi put, pojačaće afričku koloniju na Mediteranu

Vreme čitanja: 1min | pon. 10.06.24. | 18:53

Gvinejac okončao drugi mandat kraj Jošanice, novo odredište 28-godišnjeg defanzivnog veziste biće grad koji je opšte poznat kao kolevka cionističkih ideja

Pojavio se Abdulaj Sise u srpskom fudbalu 2020. godine kada je došao u Partizan na probu, ali kako nije uspeo da ubedi tadašnji stručni štab da mu da ugovor u Humskoj, pokušao je da pronađe alternativu u Srbiji i našao je u Novom Pazaru. Na jednom od prvih mečeva u dresu Plavih zatresao je mrežu upravo Partizana i naterao na pomisao da su se crno-beli možda ogrešili o Afrikanca. Zahvaljujući dobrim partijama u sezoni 2020/21, Sise je nagrađen angažmanom u Turskoj.

Igrao je dve godine u tamošnjem drugom rangu takmičenja, a onda se prošlog leta vratio u Srbiju. Tokom nedavno završene takmičarske godine odigrao je 24 utakmice u Superligi uz učinak od jednog gola i jedne asistencije, a sada će po završetku drugog mandata uslediti selidba u Hapoel iz Hadere.

Izabrane vesti

Grad udaljen na oko 45 kilometara od Haife i Tel Aviva poznat je po tome što je osnovan kao zemljoradnička kolonija 1891. godine od strane članova cionističke grupacije "Hovevei Zion" koja je tada došla sa Baltika u Haderu. Sise će se u Izraelu pridružiti pridružiti petorici afričkih internacionalaca (igrači iz Nigerije, Seengala, Gane i Obale Slonovače), ali i srpskom golmanu Nikoli Đurkoviću. Momak rođen 2002. godine stigao je septembra prošle godine iz Rada u Haderu.


tagovi

Abdulaj SiseFK Novi PazarHapoel Hadera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara