©Star Sport
©Star Sport

Širok roster, podjednak kvalitet - proradio je TSC

Vreme čitanja: 3min | pon. 12.08.24. | 16:56

"Tražimo ko je u najboljem momentu za utakmicu i tako joj i pristupamo", poručuje Dean Klafurić

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole)

Nisu bili zadovoljni početkom sezone tima iz Bačke Topole. Ni stručni štab ni fudbaleri. Pobeđen je IMT ali su zatim usledila dva lošija rezultata protiv Radničkog iz Niša i subotičkog Spartaka. Ipak, rano je bilo govoriti o krizi ili bilo čemu sličnome, a sve je došlo na svoje mesto u jučerašnjoj pobedi TSC-a nad rivalom iz Novog Sada. Ostaće zapisano da su Plavi lavovi „gostovali“ na svom stadionu, pa im se ovaj trijumf u međusobnom skoru broji kao pobeda u gostima. Prikazali su fudbaleri ekipe Deana Klafurića kakav kvalitet poseduju, ali i da će morati da porade na nekim finesama. Sa druge strane, pobeda je stigla u odličnom momentu. Ponovo su Topolčani dobili Vojvođanski derbi, protiv rivala koji im je konkurent za poziciju koja vodi u Evropu. Odličan je momenat jer i uskoro slede evropski mečevi, i vrlo verovatno okršaj protiv tima dojučerašnjeg trenera, Žarka Lazetića.

Izabrane vesti

Mogao je meč sa Vojvodinom da ode i u drugom pravcu. Postigli su Novosađani dva pogotka u prvom delu, ali su im poništena zbog ofsajda. Tada je na scenu stupio Mihajlo Banjac koji je izuzetno raspoložen za igru nakon povratka u Bačku Topolu. Prvo je sa golom spojio Aleksandra Ćirkovića, loptom sa svoje polovine, koja je preletela kompletan sastav Lala. Imao je i par dobrih prodora, prilika za pogodak, i upisao je još jednu asistenciju, za Aleksu Pejića. U nastavku je očekivano Voša krenula na sve ili ništa, a vratilo im se još jednim primljenim pogotkom. Šef struke TSC-a je ipak zadovoljan pobedom, pre svega zbog činjenice da se naspram njegove ekipe našao protivnik visokog kvaliteta. Iako je tim iz Novog Sada u lošoj formi, nije formalni gost stigao do tri boda.

„Čestitao bih svojim igračima na pobedi protiv jakog rivala u Vojvođanskom derbiju. Znali smo da nas čeka dobra ekipa, što su i pokazali u dvomeču sa Ajaksom. Prvo poluvreme smo odigrali jako dobro. Posle su krenuli na sve ili ništa, dali su nam gol iz naše greške i tako smo im dali krila. Oni su prekvalitetna ekipa da ne bi to iskoristili. Izmenama smo uspeli da iskontrolišemo utakmicu i imali smo neke svoje šanse preko kontra napada, zasluženo smo pobedili“, rekao je posle utakmice Dean Klafurić.

Ispostavile su se tačne reči hrvatskog stručnjaka koji je posle remija sa Spartakom izjavio da očekuje da sve dođe na svoje mesto već u narednoj utakmici. Mogu Topolčane da raduju stvari poput povratka Aleksandra Ćirkovića koji još jednim prelepim pogotkom podsetio na prošlu sezonu, fudbalska mudrost Mihajla Banjca koji je pokazao koliko će biti bitan šraf u timu, odbrane Veljka Ilića. Ali, mogu i da ih zabrinu neke situacije u kojima su poklanjali loptu protivniku, koji je uostalom tako i stigao do pogotka.

„Igramo sve bolje ali ima još prostora za napredak i danas smo pokazali neke oscilacije. Raduje me što je pristup bio na nivou onoga kako smo završili utakmicu sa Spartakom. Napominjem da smo igrali protiv jako dobrog protivnika sa izraženim individualnim kvalitetom, pogotovo prema napred. Teško je izdominirati protiv takve ekipe ceo meč“, istakao je Klafurić posle meča.

Od početka prvenstva svaki meč TSC izađe u drugačijem sastavu, i izmena su prisutne svuda sem na golu. Ponovo su Topolčano spremili širok roster, sa po dva igrača na svakoj poziciji. Štoperski par je primera radi bio drugačiji na svakoj utakmici, dok su promene videli i vezni red i navala. Pomalo i planski je Dean Klafurić rotirao, svestan da njegov tim uskoro očekuje Evrope i mečevi na svakih par dana, te da će vremena za pauzu ali i uigravanje biti sve manje. Nikome nije zagarantovano mesto u prvom timu, kako kaže šef struke Topolčana, i rotacije su nešto što će u njegovoj postavci biti česta pojava. Takođe, izmene su još jednom dale svoj doprinos, jer je tačku na Vojvođanski derbi stavio upravo rezervista, Bence Šoš.

„Imamo Bogu hvala širok roster, podjednak kvalitet. Tako se ponašamo, privikavamo se na rotacije dolaze nam uskoro mečevi i u Evropi. Tražimo ko je u najboljem momentu za utakmicu i tako joj i pristupamo“, naveo je Dean Klafurić.


tagovi

Dean Klafurić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara