Skot Sinkler (Reuters)
Skot Sinkler (Reuters)

Sinkler opasan svuda osim na Dipdejlu, borba Bristola protiv Prestona i tradicije

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.12.20. | 12:38

Robinsi nisu pobedili rivala sa severozapada Engleske na 14 uzastopnih utakmica

Do pre samo dve runde Bristol Siti bio je na šestom mestu sa 30 bodova, koliko su imali Reding, Svonsi i Votford. Od čela tabele na kojem je i tada kao i sada bio Norič delilo ga je četiri boda. Posle dva vezana poraza sastav sa Ešton Gejta dozvolio je nekolicini timova da ga prestignu, nekima da mu se udalje, pa mu je okršaj sa Prestonom u 20. rundi Čempionšipa (21.00) izrazito važan jer bi pobeda mogla da ga vrati u plej-of zonu, dok bi poraz u zavisnosti od ostalih rezultata mogao da ga baci još par koraka nazad sa trenutne devete pozicije.

Moraće Robinsi na Dipdejlu da se bore i protiv Prestona i da pokažu zube tradiciji. Ona kaže da nisu uspeli da savladaju Ljiljane na 14 uzastopnih utakmica – osam puta su čestitali rivali, u šest navrata uzimali po bod. I samo su jednom slavili u prethodnih 13 gostovanja rivalu sa severozapada Engleske. Reč je o trijumfu 4:0 iz februara 2011.

Izabrane vesti

Ipak, Bristol bi mogao da iskoristi činjenicu da je Preston jedan od najlošijih domaćina ove sezone. Iz devet odigranih utakmica od mogućih 27 bodova uzeo je svega sedam, uz gol razliku 7:12. Dakle, na Dipdejlu ne funkcioniše ni najbolji strelac tima, nekada fudbaler Mančester Sitija i uzdanica Svonsija Skot Sinkler. Ofanzivac kojem je Preston 14 klub u seniorskoj karijeri ima na kontu sedam pogodaka od kojih je samo jedan zabeležio na domaćem terenu. Međutim protiv Bristola bi mogao da pronađe dodatnu motivaciju jer je fudbalski rastao upravo u redovima najvećeg rivala Robinsa, Bristol Roversu.

Oba tima nemaju savršene zdravstvene biltene, mada su gosti u daleko nepovoljnijoj situaciji jer će večeras biti desetkovani za bar desetoricu fudbalera. Famara Dijediju odrađuje jedan meč suspenzije, dok je Krisa Branta iz protokola eliminisala porveda lista. Faliće timu sa Ešton Gejta i kapiten Tomas Kalas, Alfi Moson, nekadašnji premijerligaški ofanzivac Andreas Vajman... Put do pobede popločan je samo problemima..


tagovi

Bristol SitiPreston Nort EndČempionšip

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara