Foto: Reuters
Foto: Reuters

Simeoneov recept za uspeh: U svakoj utakmici kao da je poslednja

Vreme čitanja: 3min | čet. 31.12.20. | 10:52

Čolo 500. utakmicu i kraj godine ukrasio pobedom

Dijego Simeone teško da je mogao da poželi bolji kraj godine. Argentinski trener, na klupi Jorgandžija je protiv Hetafea upisao 500. utakmicu, a pobeda (1:0) u taktičkom nadmudrivanju golom Suareza osim što je ukrasila jubilej, stavila je tačku na 2020. godinu koju madridski klub završava na čelu Primere.

Fenomenalne igre Atletika oslikane u 11 pobeda na 14 susreta uz samo pet primljenih golova uticale su da Simeoneova četa na prvoj poziciji dočeka 2021. godinu. Jorgandžije su odličnim rezultatima tokom jeseni iskoristile oscilacije Reala i Barselone, te u odnosu na gradskog rivala imaju dva boda prednosti uz dve utakmce zaostatka, dok katalonski klub zaostaje čak deset koraka iako je odigrao utakmicu više.

Izabrane vesti

Utisak zadovoljstva, upotpunjuje novo proleće u Evropi i kontinuitet na pozornici Lige šampiona. Prethodne sezone, nalet Atletika u kojem je pao i Liverpul, tadašnji šampion Starog kontinenta, prekinula je pandemija korona virusa, a potom i Salcburg. Međutim, nova sezona donela je "restart" posle kojeg Simeonov tim ponovo igra u naletu, prepoznatljiv, čvrst fudbal, bez izgubljene lopte ili duela, te će od februara internacionalni put nastaviti protiv Čelsija.

Sjajna godina iz Simeoneove perspektive ne predstavlja povod za euforiju, a temperamentni Argentinac istakao je da Atletiko uprkos odličnim igrama još ništa nije osvojio.

"Ne treba previše obraćati pažnju na kalendarsku godinu kad je takmičenje u pitanju. Bitan je učinak na kraju sezone. Prošli put smo uz dosta muke izborili plasman u Ligu šampiona, ali smo ipak uspeli na putu do cilja. Doživeli smo neuspeh u Kupu kralja. Eliminisali smo Liverpul što je bio veliki uspeh, ali smo razočarali protiv Lajpciga. Počeli smo novu sezonu, ide u željenom smeru, ali je drugi deo ključan za konačnu ocenu. Utakmice u La Ligi nisu lake. Rivali takođe igraju, imaju određene ambicije", istakao je strateg Madriđana.

Pobeda u poslednjoj utakmici u godini, dodatno je dobila na značaju posle remija Barselone sa Eibarom (1:1) i Reala protiv Elčea (1:1). Takav rasplet nije ostavio ravnodušnim ni španske medije koji nisu štedeli reči hvale za "beg" Čolove čete u odnosu na glavne konkurente na putu do titule.

"Od dolaska u klub ciljeve i prognoze sam gledao kratkoročno, išli smo utakmicu po utakmicu. tako je i danas. U periodu od mog dolaska, kroz klub je prošlo pregršt ljudi koji su uticali da klub raste i razvija se, poput Migela Anhela Marina, Enrikea Kereza, Kaminera, Klementea Valverdea... Ne želim da zaboravim nekoga, bilo je i pregršt igrača. Nedavno sam se našalio sa Kokeom i Saulom da su oni takođe vrlo blizu 500 utakmica, bili su tu u prvim danima mog trenerskog staža u Atletiku. Svaku utakmicu vodim kao da je poslednja, dok ne dođe do situacije da napustim Atletiko".

Uprkos činjenici da svi u njegovom okruženju pričaju o trofejima, Simeone je sportske želje u 2021. godini ostavio po strani.

"Sebično bi bilo da razmišljam o fudbalu. Ono što želim je zdravlje. Da ponovo budemo u prilici da slavimo sa prijateljima. Da proslavimo rođendane, zagrlimo se. To je ono što je najvažnije", kazao je Argentinac.

Atletiko je godinu završio sa 47 zvaničnih utakmica na četiri fronta uz učinak od 27 pobeda, 14 remija i šest poraza, sa impresivnom gol razlikom 75:37, i nema dileme, ako nastavi u istom ritmu smeši mu se jedna od najuspešnijih godina u Simeoneovoj eri, a daleko od toga da Jorgandžije nisu imale uspeha od dolaska aktuelnog stratega.


tagovi

Luis SuarezBarselonaReal MadridDijego Simeone

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara