Foto: Reuters
Foto: Reuters

Simeone: Tražićemo rešenje naredne godine, ako još budemo tu

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.01.21. | 21:31

Strateg Atletika istakao da je trećeligaš bio superiorniji tim

Drugu godinu zaredom Atletiko je doživeo poniženje u ranoj fazi Kupa kralja i poklekao pred rivalom dva ranga slabijeg kvaliteta. Od izabranika Dijega Simeonea bili su bolji igrači trećeligaša Kornelja koji su pogotkom Himeneza u 7. minutu stigli do velikog trijumfa (1:0).

Izabrane vesti

"Tražićemo rešenja naredne godine, ukoliko budemo tada ovde. Fudbal je vrlo nepredvidiv, promene su česte, morate da budete otvoreni za sve opcije, za sve što klub odluči. Rano je za sumiranje utisaka. Emocije su trenutno pomešane zbog rezultata. Svi su dali sve od sebe, nekad to donese željeni rezultat, a nekad ne", istakao je Simeone posle poraza.

Kup kralja već godinama je najslabija tačka tima koji sa klupe predvodi argentinski strateg, o čemu najbolje svedoči podatak da je Jorgandžijama najbolji rezultat u poslednja četiri učešća plasman u četvrtfinale u sezoni 2017/18.

"Očigledno da nismo stekli pouke iz prethodnih eliminacija. Uvek težimo ka pobedi, ali je rival zaslužio da prođe. Slično kao i prethodne sezone. Imali smo šanse, međutim domaćin je vrlo dobro počeo susret. Bili su veoma motivisani, takmičarski nastrojeni. Uspeli su da održe intenzitet i moramo da im čestitamo. Kad vas protivnik nadmaši treba mu pružiti ruku".

Madriđani su trenutno prvoplasirani tim Primere, a ne mogu da se požale ni na rezultate u Ligi šampiona gde su se plasirali u osminu finala, pa upravo zato najlošije izdanje ove sezone protiv trećeligaša predstavlja još veću senzaciju.

"Tempo i stil igre odgovarao je rivalu. Kad smo zaigrali kao tim postali smo i opasni, ali nas je kasno buđenje koštalo. Posao je bio znatno teži kad smo ostali sa igračem manje. Što se tiče entuzijazma, nemam zamerki. Rival je bio superiorniji", kazao je strateg Atletiko Madrida.

Prvoplasirani tim Primere novi izazov očekuje već u subotu 9. januara, kad im u okviru 18. kola gostuje Atletik Bilbao.



tagovi

Kup kraljaDijego Simeone

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara