Simčević doneo pobedu Železničaru u Novom Sadu, Kanarinci upisali poraz i na debiju kod kuće

Vreme čitanja: 3min | pon. 08.08.22. | 19:57

Železničar Pančevo odneo ceo plen iz Novog Sada

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Na “otvaranju” renovinarnog stadiona “Gat arena“ u martu u derbiju tadašnjeg kola PLS, Mladost GAT, sada član Mozzart Bet Superlige, savladala je pančevački Železničar. Danas, pet meseci kasnije, na istom stadionu prvu utakmicu kao domaćin otkad se fuzionisao sa Proleterom odigrao je RFK Novi Sad, a i ovaj meč obeležilo je gostovanje tima iz Pančeva. Ipak, ovog puta Železničar je odneo ceo plen sa “GAT arene“ i protiv Kanarinaca pred oko 1.000 gledalaca upisao prvi trijumf u ovoj sezoni Mozzart Prve ligi Srbije – 1:0. Pančevačka dizelka pre starta sezone projetkovana je kao najozbiljniji kandidat za plasman u elitni rang, u prošlom kolu je na iznenađenje svih poražena od Zlatibora, ali se danas u Novom Sadu vratila u pobednički ritam.

Izabrane vesti

Odlučujući momenat utakmice desio se već u 4. minutu kada je odbijenu loptu u kaznenom prostoru u mrežu poslao kapiten Železničara Aleksandar Simčević. Malo je falilo da Novosađani poravnaju rezultat u poslednjim sekundama meča, ali je loptu koja je išla uz desnu stativu skinuo golman Pančevaca Mladen Živković.

Novi Sad nije Kragujevac, ali ga je danas kiša, koja se spremala, ipak, zaobišla i omogućila dobre uslove za igru. Već nakon četiri minuta igre Železničar je stigao do vođstva. Nakon slobodnog udarca lopta lopta je pala u šesnaesterac, a u gužvi se najbolje snašao kapiten gostiju Simčević, i iz velike blizine zatresao mrežu.

Opet su u nastavku najbliži pogotku bili gosti. Desetak minuta pre kraja prvog poluvremana, u dva napada su kreirali dve veoma velike šanse. Najpre je Konatar pokušao iz kaznenog prostora, izblokiran je i lopta je zamalo završila pokraj desne stative, a dva minuta kasnije fantastičan pokušaj imao je Đorđević – tukao je sa dvadeset metara veoma dobro, ali lopta je otišla malo iznad prečke.

S druge strane, Kanarinci su pokušali od starta da nametnu icinijativu, a onda im je trebalo malo vremena da se oporave posle pogotka. I kad bi na momente preuzeli posed lopte, nikako nisu uspevali da probiju disciplinovanu odbranu tima iz Pančeva. Praktično se nisu sastali sa loptom najistureniji Srđan Vujaklija, strelac pogotka u prošlom golu protvi IMT, kao i Veljko Mladenović. Nisu izabranici Aleksandra Radunovića pronalazili način da izigraju gostujuće defanzivce. A onda u samom finišu prvog poluvremena kada su konačno uspeli da probiju bedem Železničara, signalizirana je nedozovoljena pozicija – odličan pas poslao je Milošević u šesnesterac do Vujaklije, činilo se da je bilo na ivici ofsajda, ali je pomoćni arbitar, ipak, podigao zastavicu.

Drugi deo bolje su otvorili plavo-žuti, imali incijativu nekih petnaestak minuta, ali kao i u prvom delu bez prave realizacije poseda lopte. U par navarata probijao je po levoj strani dobro Tričković, pretili su domaći, ali nije bilo promene rezultata. Trener gostiju Igor Savić osvežio je vezni red u ulaskom Lainovića i Dimitrića, upravo je on imao dobar pokušaj sa distance, ali je lopta završila iznad gola. U tim trenucima je smanjen nalet domaćeg tima. Pokušao je trener Novog Sada da promeni nešto kada je u igru poslao 18-godišnjeg Gluščevića, ali nije ni to pomoglo. Do kraja su se opet smenjivala inicijativa jednih i drugih, ali bez neke konkretne prilike sve do nadoknade vremena kada je sva tri boda Železničara spasao dobrom intervencijom golman Živković. RFK Novi Sad je vezao drugi poraz, a Železničar stigao do pobede posle poraza od Zlatibora u prošlom kolu.

RFK Novi Sad – Železničar Pančevo – 0:1 (0:1)

/Aleksandar Simčević 4/

Stadion: GAT arena

Sudija: Miroslav Milenković

Gledalaca: 1.000

RFK Novi Sad (4-1-3-2): Nović – Radivojević, Jovanović (od 46. Vukasović), N. Ilić, Tričković – Andrejević – Serdar, Ilić, Milošević – Mladenović (od 76. Gluščević), Vujaklija

Železničar (4-2-3-1): Živković – Simčević, Obradović, Milikić, Konatar – Đorđević, Regan – Petrović, Grgić (od 66. Dimitrić), Jovanović (od 66. Lainović) – Zuvić (od 77. Bačanin)

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE – 2. KOLO

Petak

Vršac – Zlatibor 3:1 (2:0)

/Glavinić 20, Nikolić 37, Ivić 65 – Dišić 61/

Subota

Inđija - Metalac 2:2 (2:1)

/Stojanović 24, Nedeljković 37 – Srbijanac 17ag, Rađen 57ag/

Grafičar - Loznica 5:1 (2:0)

/Šljivić 26, 50, Knežević 39, 86, Mijatović 79 – Radmanović 90/

Radnički NB - Radnički SM 5:1 (2:0)

/Stoisavljević 75pen/

Nedelja

Jedinstvo Ub - Rad 0:0

Trajal - IMT 2:3 (0:1)

/Golubović 65, Matejević 72 - Luković 17, Stamenić 58, Stevanović 86/

Ponedeljak

RFK Novi Sad - Železničar Pančevo 0:1 (0:1)

/Simčević 4/

21.00: (2,45) Sloboda Užice (3,00) Mačva (2,95)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

RFK Novi SadŽelezničar PančevoMozzart Bet Prva liga Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara