©Starsport
©Starsport

Simbolika na Marakani: Zvezdi delegiran sudija koji je delio pravdu i u čuvenoj utakmici protiv Jang Bojsa

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.08.22. | 16:27

Engleski arbitar na centru u Ljutice Bogdana u utorak

Revanš protiv Makabi Haife predstavljaće priliku za Crvenu zvezdu da ponovi uspehe iz sezona 2018/19. i 2019/20. kada su izborili učešća u grupnoj fazi Lige šampiona, a simboliku koja nagoveštava radost mogla bi da predstavlja odluka UEFA da za susret zakazan za utorak od 21 čas delegira Entonija Tejlora.

Ukazavši poverenje jednom od najboljih engleskih arbitara evropska kuća fudbala potvrdila je koliki značaj daje susretu koji će se odigrati u Beogradu, a nakon što su objavljena delegiranja sudija crveno-bela publika odmah se setila duela protiv Jang Bojsa na domaćem terenu. Susret sa švajcarskim predstavnikom pre tri sezone doneo je Crvenoj zvezdi prethodni plasman u grupnu fazu Lige šampiona kada je takođe zadužen za deljenje pravde bio zadužen upravo Tejlor.

Izabrane vesti

Pomenuti susret završen je rezultatom 1:1, a strelac za Crvenu zvezdu bio je Aleksa Vukanović. Remi u Beogradu bio je dovoljan za plasman u narednu fazu pošto je prva utakmica okončana rezultatom 2:2, a na snazi je još bilo pravilo o golu u gostima koje je kasnije ukinuto.

Ove sezone engleski sudija delio je pravdu u dva londonska derbija u okviru Premijer lige: na premijeri je bio zadužen za deljenje pravde na susretu Kristal Palasa i Arsenala, dok se nedelju dana kasnije našao na centru stadiona Čelsija, u susretu plavaca i Totenhema koji je obeležio konflikt Tomasa Tuhela i Antonija Kontea po završetku utakmice.

Tejloru će ovo biti treći dolazak u Srbiju pošto je bio delegiran i za susret Srbije i rusije u okviru Lige nacija kada su orlovi slavili 5:0. Takođe, Englez je sa pištaljkom imao priliku da izađe i na megdan Partizana protiv Fajenorda, ali u Holandiji.



tagovi

Entoni TejlorLiga šampionaFK Crvena zvezdaMakabi Haifa

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara