Silvinjo (©Reuters)
Silvinjo (©Reuters)

Silvinjo ne haje za interesovanja: Hoću da ostanem u Albaniji narednih 10 godina

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.06.24. | 14:40

Brazilac uradio kvalitetan posao od početka 2023. i stekao udvarače posle učešća na Evropskom prvenstvu

Albanija je završila avanturu na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj već u grupnoj fazi sa jednim osvojenim bodom, ali ne može da se kaže da je razočarala. U konkurenciji Španije, Italije i Hrvatske teško da se moglo više. Najbolji ilustrator utiska crveno-crnih je interesovanje za aktuelnog selektora Silvinja, kojeg svim silama žele da zadrže u redovima Albanije, mada je španski AS izveštavao da za njega postoji ozbiljno interesovanje brojnih evropskih klubova.

Brazilskom strategu ističe ugovor sa nacionalnim timom Albanije po zavšetku EURO 2024, a predsednik FS Albanije Armand Duka je otkrio da je Silvinju još u januaru ponuđena obnova saradnje. Prema njegovim rečima, šanse za potpis su preko 50 odsto.

Izabrane vesti

"Imali smo razgovore. Ako dobije zapanjujuću cifru, može da ide. Verovatnoća da će saradnja da se obnovi je preko 50 odsto. Činimo sve što možemo da ga zadržimo. Zajedno ćemo ići da gledamo finale EP. Ako klub iz Primere dođe i da mu pet miliona evra, to je završeno. Pa Roberto Mančini je otišao iz Italije zbog novca", izjavio je Duka.

Kao igrač, Silvinjo nije bio prevelika zvezda, ali je igrao za ozbiljne klubove. Počeo je u Korintijansu, odakle je napravio skok u Evropu. Bio je u Arsenalu pre dolaska u Španiju gde je igrao za Seltu i kasnije Barselonu, a karijeru je okončao u Mančester Sitiju.

Silvinjo je imao priliku da radi sa velikim trenerskim imenima. U Arsenalu je bio pod komandom Arsena Vengera, u Barseloni su ga vodili Frank Rajkard i Pep Gvardiola, zatim u Seltu Migel Anhel Lotina, Viktor Fernandez i Radomir Antić, dok je u Mančester Sitiju njegov kormilar bio Roberto Mančini.

Brazilac, koji je prethodno trenirao Lion i Korintijans, ne krije da bi voleo da ostane na čelu Albanije.

"Ponosan sam na svoje igrače. Srećan sam zbog zemlje, saveza i svih navijača. Živeo sam godinu i po dana u Tirani, otkrio sam nove igrače. Ljudi bi mogli da pretpostave da će nam Italija dati tri gola, Hrvatska četiri i Španija pet. Ali taktički smo radili, imali smo mnogo samopouzdanja. Žrtvovali smo se, uspeli smo da se takmičimo sa tri velike reprezentacije. Nadam se da ću biti zadužen za ovu reprezentaciju narednih 10 godina", rekao je nedavno Silvinjo.

------------------------------

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

EUROFORIJA SE ZAHUKTAVA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------


tagovi

Silvinjofudbalska reprezentacija Albanijereprezentacija Albanije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara