Foto: AFP
Foto: AFP

Silva: Teško je objasniti odluku PSŽ-a da pusti Tuhela i mene

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.05.21. | 09:55

Bivši dvojac francuskog giganta ozbiljno unapredio mogućnosti Čelsija

Iz vizure Pari Sen Žermena Tijago Silva je bio prestar, pa su ga Parižani prošlog leta pustili da bez obeštećenja ode u Čelsi. Sredinom sezone nisu bili zadovoljni radom Tomasa Tuhela, pa su umesto Nemca na mesto glavnog trenera postavili Maurisija Poketina. Čelsi se tako lepo počastio dvojcem šampiona Francuske - Brazilac je već po dolasku izrastao u komandanta odbrane, a dolaskom Tuhela nešto kasnije, Plavci su od Lampardove čete koja je srljala iz neuspeha u neuspeh izrasli u finalistu Lige šampiona.

Sa trenutne tačke gledišta koja podrazumeva Pari Sen Žermenovu eliminaciju iz Lige šampiona u predvorju finala, čak i mogućnost da se ne osvoji šampionska titula u Francuskoj posle tri vezana naslova, čelni ljudi giganta iz Pariza imaju za čim da žale. Naročito kada se baci oko na Čelsijevu renesansu.

Izabrane vesti

"PSŽ je napravio izbor, da pusti mene, pa onda i Tuhela. Teško je to objasniti. Za mene je odlazak bio tužan, ali najvažnije je da smo sada srećni u Čelsiju. Sanjamo o osvajanju Lige šampiona. Bio bi to poseban osećaj zato što za 35. godine nikada nisam igrao ni polufinale, a sada drugu godinu zaredom nastupam u finalu. Ali još nismo ništa osvojili, moramo biti svesni toga", rekao je Tijago Silva u razgovoru za Radio Monte Karlo.

Tuhelov prethodnik Frenk Lampard je napustio Stamford Bridž posle 18. rundi Premijer lige, a ekipa je tada bila zakucana za deseto mesto sa svega 26 od mogućih 54 boda. Dolazak Nemca doneo je prosperitet u mnogim segmentima, naravno i rezultatski.

"Tuhel je doneo mnogo stvari ovom timu. Čelsi je počeo da koristi prednost koju je ostvarivao kvalitetnom igrom. Mislim da je to svima jasno. Vrlo sam zadovoljan ekipom. Moraćemo dobro da se odmorimo za finale. Nažalost Pari Sen Žeremen nije uspeo da odradi posao na pravi način. Žao mi je zbog bivših saigrača", empatičan je Brazilac.

Na kraju se Tijago još jednom osvrnuo na Tuhelov značaj.

"Svake nedelje smo igrali utakmice Lige šampiona i mislim da smo bolje pripremljeni. To pokazuju i rezultati koji su potpuno zasluženi. To smo demonstrirali i protiv Real Madrida", zaključio je štoper Čelsija.


tagovi

Tijago SilvaTomas TuhelČelsiPari Sen Žermen

Obaveštavaj me

Čelsi
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara