Stadion Rozenborga (©AFP)
Stadion Rozenborga (©AFP)

Silazna putanja nekadašnjeg velikana: Od trofeja do borbe za opstanak

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.06.24. | 10:42

Norveška 1: Rozenborg nastavlja da posrće u Elitseriji, danas (15.00) u Stavangeru protiv Vikinga

Kada kažete norveški klupski fudbal i dalje je prva asocijacija Rozenborg. Tim iz Trondhajma vladao je dugo u šampionatu Vikinga, bio odličan i u Evropi, ali kriza crno-belih. Poslednjih godina Molde i posebno Bode Glimt preuzeli su primat, imali odlične rezultate i u Evropi, dok je velikan sada tim koji teško može da stigne i do plasmana u međunarodna takmičenja.

Prošle godine je bio deveti, ali na skoro polovini Elitserije ove godine tek deseto mesto, pa je bliža borba za opstanak nego za vrh. Na kormilu kluba sedi mladi stručnjak Alfred Johanson. U odloženom meču 11. kola, Rozenborg danas (15.00) gostuje Vikingu iz Stavangera. Protekle nedelje je elitna liga Norveške nastavljena posle pauze od tri nedelje.

Izabrane vesti

Domaćin teško može da pripreti Bode Glimtu i Branu koji su se izdvojli na prva dva mesta, ali izlazak u Evropi je realan cilj za ovaj tim koji je u dobrom ritmu, tri meča je bez poraza. Najbolji igrač tima je iskusni Zlatko Tripić koji je imao epizodu u Turskoj u Geztepeu, ali se pre dve godine vratio u Viking. On ima norveški pasoš, a rođen je u Rijeci. Igrao je i za moldavski Šerif i nemački Grojter Firt, ali je najbolje partije u karijeri pružao u Vikingu.

15.00: (1,70) Viking (3,90) Rozenborg (4,90)

Ekipa iz Trondhajma ima samo jednu pobedu van svog stadiona, dok je domaćin u Stavangeru samo jednom poklekao na šest utakmica. Za Viking zbog povrede neće igrati Lino i Lokberg, dok gosti dolaze bez Setera.

Prošle godine u Elitseriji oba meča je dobio Rozenborg, kod kuće sa 1:0, a u gostima sa 5:1.

------------------------------

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

EUROFORIJA SE ZAHUKTAVA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------

NORVEŠKA 1 – ODLOŽENI MEČ 12. KOLA

Nedelja

15.00: (1,70) Viking (3,90) Rozenborg (4,90)

***kvote su podložne promenama



tagovi

RozenborgVikingElitserijaNorveška 1Norveška

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara