Sezona iz snova stigla na naplatu: Kalafjori predstavljen u Arsenalu

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.07.24. | 18:59

Italijan prezentovan u Sjedinjenim Američkim Državama gde se Tobdžije pripremaju za novu sezonu

Fenomenalna sezona je iza Rikarda Kalafjorija koji je posle blistavih igara u dresu Bolonje u istom stilu igrao i za Azure na nedavnom Evropskom prvenstvu. Zapažena izdanja uticala su da se italijanski štoper nađe na spisku želja niza klubova, govorilo se između ostalog o interesovanju Juventusa, Čelsija i liverpula, ali je trku za potpis 22-godišnjeg igrača dobio Arsenal.

Londonski klub ozvaničio je angažman italijanskog defanzivca, a prema navodima novinara dobro obaveštenih u fudbalska zbivanja na Ostrvu Tobdžije su za ovaj transfer izdvojile 40.000.000 evra, dok će na ime bonusa u budućnosti isplatiti još 5.000.000 evra. Obeštećenje međutim neće se u potpunosti sliti u kasu Bolonje jer je član Serije A prilikom kupovine defanzivca dogovorio sa Bazelom da Švajcarcima pripadne 50% od sledeće prodaje.

Izabrane vesti

Kada su u pitanju lični uslovi, Kalafjori je potpisao ugovor na pet godina uz godišnja primanaja od 3.500.000 i potencijalnih 500.000 kroz bonuse, a realizaciju transfera sa zadovoljstvom je prokomentarisao sportski direktor Arsenala Eduardo.

"Uložili smo veliki timski napor kako bismo ostvarili ovaj transfer i želimo dobrodošlicu Rikardu u porodicu. Označili smo Rikarda kao deo strategije da potpišemo igrače koji odgovaraju našem profilu i koji će ojačati naš tim u borbi na najvišem nivou. Ima 22 godine, ali donosi kvalitet i iskustvo. Brzo će izrasti u igrača Arsenala", kazao je Eduardo i dodao:

"Rikardo je konstantno pokazivao kvalitet igrajući klub i reprezentaciju. Bio je jedan od najboljih igrača u Seriji A prošle sezone, a ovog leta je pružio odlične partije za Italiju na Evropskom prvenstvu. Mikel i naši treneri su uzbuđeni što će početi da rade sa Rikardom, i svi se radujemo što ćemo ga videti u dresu Arsenala".

Đak Romine škole je leta 2022. godine prešao u Bazel iz Rima, a u Švajcarskoj se zadržao samo godinu dana jer ga je otkupila Bolonja za 4.000.000 evra i procente od sledeće prodaje. Teško da su u Italiji i Švajcarskoj mogli da predvide eksploziju koja je usledila i posle koje je Kalafjorijeva vrednost skočila desetostruko...


tagovi

ArsenalRikardo KalafjoriLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara