Dušan Vlahović (©Reuters)
Dušan Vlahović (©Reuters)

Sevnula Dušanova levica! Majstorija Vlahovića iz slobodnjaka – Juve iščupao bod (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 19.04.24. | 22:50

Masimilijano Alegri izbegao stradanje na ‘njegovoj’ Sardiniji…

Dva meseca Dušan Vlahović nije tresao mrežu u Seriji A – u tom intervalu samo jednom pogodio u kupu – poništavani su mu golovi, silno je bio gladan i tu glad je makar malo utolio na Sardiniji. Zbog ofsajda u kome se našao Federiko Kjeza nije mu priznat pogodak u prvom poluvremenu, razbesnela ga je odluka sudije i vulkan u srpskom napadaču je eruptirao.

Sevnula je levica Dušana Vlahovića, majstorski je pogodio iz slobodnjaka u drugom poluvremenu i trgnuo Juventus. Probudio ga je, dao mu nadu da može da se vrati iz minusa od dva gola i – uspeo je. Masimilijano Alegri izbegao je stradanje na ‘njegovoj’ Sardiniji, poklonio je Alberto Dosena bod Staroj dami. Poraz je izbegla, ali problemi su ostali. Tmurni oblaci nisu rasterani, ko zna kada će i jedina dobra stvar za torinski klub večeras je to što je srpski reprezentativac prekinuo post – 2:2 (2:0).

Izabrane vesti

Italijani će imati pet predstavnika u Ligi šampiona naredne sezone, kako igra Juventus – taj podatak treba da ga raduje. Malo je verovatno, gotovo nezamislivo da će ispustiti baš sav kapital i skliznuti na šestu poziciju, ali nešto opasno ne valja u Torinu. Problemi nisu od juče, nagomilavaju se mesecima unazad. Jer, kako objasniti da su Bjankoneri od sredine januara upisali tek tri pobede?!

Ne u Seriji A, već sve skupa. Jedna je izvojevana u Kupu Italije protiv Lacija i upravo tada je Dušan Vlahović poslednji i jedini put od februara zatresao mrežu. Sve do večeras.

Potpuna pomrčina bila je za Juventus u Sardiniji sve dok Dušan Vlahović na isteku jednog časa nije upalio iskru nade. Sa leve strane iskosa je pogodio bliži ugao, a pogotku je kumovao živi zid. Konkretno – Antoan Makumbu. Sklonio se, pogao glavu.

Do tada je Stara dama bila u problemima do guše. Sve je počelo od igranja rukom Glejsona Bremera. Doduše, nije ni video loptu, bio je okrenut leđima. Đanluka Gaetano je rutinski izveo jedanaesterac, a samo nekoliko minuta dosuđen je novi protiv Juventusa. Tako nešto u Seriji A – dva za poluvreme – nije viđeno ravno 20 godina!

Drugi je skrivio Vojćeh Ščensni. Mada, pokušao je da skloni noge i ne faulira Zita Lavumbua, koji je koji minut pre toga propustio kolosalnu šansu. Bio je sam u kaznenomn prostoru i sve promašio. Iskupio se izborenim jedanaestercem, a u gol ga je pretočio Jeri Mina.

Masimilijanu Alegriju je na Sardiniji, protiv kluba koji je vodio i za koji je igrao, pretila katastrofa. Ali, probudio se Dušan Vlahović, prodrmao ekipu hicem iz slobodnjaka, podigao i sebi puls. Mogao je da donese Juventusu i izjednačenje, no makazice su bile neuspele. Ipak, da bod ode u Torino postarao se – Alberto Dosena. Napravio je kardinalnu grešku, poslao je loptu u svoju mrežu.

Danilu je malo nedostajalo već u narednom napadu da mu se oduži za poklon, kasnije Juventusu i da preokrene u dubokoj nadoknadi.

SERIJA A – 33. KOLO

Petak

Đenova - Lacio 0:1 (0:0)

/Luis Alberto 67/

Kaljari - Juventus 2:2 (2:0)

/Gaetano 30pen, Mina 36pen - Vlahović 61, Dosena 87ag/

Subota

18.00: (4,90) Empoli (3,60) Napoli (1,75)

20.45: (2,60) Verona (3,25) Udineze (3,00)

Nedelja

12.30: (2,40) Sasuolo (3,50) Leče (3,10)

15.00: (1,75) Torino (3,60) Frosinone (4,90)

18.00: (4,90) Salernitana (3,60) Fjorentina (1,75)

20.45: (4,50) Monca (3,60) Atalanta (1,90)

Ponedeljak

18.30: (2,45) Roma (3,10) Bolonja (3,15)

20.45: (3,80) Milan (3,60) Inter (2,05)

***kvote su podložne promenama



tagovi

JuventusKaljariSerija A

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara