Sevilja izrešetala Levante, Brašanac strašnim trzajem najavio Osasunin čudesni preokret (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.01.20. | 23:14

Kakva utakmica u Uelvi

Fudbaleri Sevilje nisu imali većih problema da obezbede prolaz u osminu finala Kupa kralja pošto su na svom terenu izrešetali Levante sa 3:1 (1:1).

Ne može se reći da je bilo rutinski, ali ni tim iz Valensije nije napravio veću muku za sastav Đulena Lopetegija, pogotovo ne u drugom poluvremenu gde se jednostavno osetila razlika u kvalitetu. Jednu od boljih partija odigrao je Lukas Okampos koji je s golom na startu drugog i asistencijom u prvom poluvremenu obeležio utakmicu. I tom asistencijom je pronašao Fernanda kojem nije bilo teško da već u 13. minutu probije bedem gostiju i najavi ubedljiv trijumf.

Izabrane vesti

Levante je tačno na isteku pola časa igre stigao do izjednačenja preko Oskara Duartea, da bi Okampos krunisao dobru rolu golom na samom otvaranju drugog poluvremena. Konačni rezultat na stadionu Ramon Sančez Pizhuan postavio je Oliver Tores u 78. minutu na proigravanje Luka de Jonga. Nemanja Gudelj je na teren ušao u 73. minutu umesto Evera Banege.

Strašnu utakmicu u Uelvi odigrali su Rekreativo i Osasuna. Gosti iz Pamplone izrežirali su filmski preokret na stadionu Nuevo Kolombino jer su uspeli da istope dva gola zaostatka i u produžetku stignu do totalnog preokreta za konačnu pobedu rezultatom 3:2!

Uelva je apsolutno dominirala terenom u prvom delu. Mursiljo je načeo goste pogotkom u 13. minutu, dok je Ronkalja pred sam istek poluvremena autogolom častio domaćina i tada je zaista delovalo da će domaćin napraviti iznenađenje. Ali, nije se desilo...

Sve do 76. minuta izgledalo je da će Uelva dalje, ali onda je Darko Brašanac pripremio teren za totalni šok sjajnim trzajem glavom i pogotkom kojim se ne bi postideli ni najbolji svetski napadači. Samo nekoliko trenutaka kasnije Čimi Avila ohladio je domaće navijače golom za 2:2 koji je nedugo zatim odveo meč u produžetak. A tamo, još jedan pogodak gostiju za konačnih 3:2, a strelac je bio Inigo Perez u 111. minutu!

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara