Potpuna zbrka: Da li će publika moći večeras na Makabi – Efes?

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.03.20. | 17:41

Ministarstvo zdravlja Izraela kaže jedno, klub tvrdi drugo

Nisu ostala ni puna tri sata do početka utakmice između Makabija i Efesa, a iz Izraela stiže vest da bi ona mogla da bude odigrana bez prisustva navijača. Ruku na srce, ne bi bila ni prva ni poslednja na koju bi uticao strah od širenja korona virusa, ali je situacija u kojoj se sve dešava prilično kompleksna.

Naime, kako prenosi izraelski list Sport5, a potvrđuje Sportando, iako je sve još nezvanično, čini se da bi meč mogao da bude odigran bez publike. Problem je nastao zbog činjenice da je Ministarstvo zdravlja Izraela izdalo nove preporuke vezane za masovna okupljanja na javnom mestu.

Izabrane vesti

Prema najnovijim informacijama, u istoj dvorani neće smeti da bude više od 5.000 ljudi dok god bude trajala zabrana, a u saopštenju zvaničnih organa stoji da nije bitno da li je reč o utakmici, konferenciji, koncertu ili bilo kakvom drugom događaju. Isto stoji apsolutno za sve.

Međutim, iz izraelskog kluba dolaze potpuno drugačije informacije. Makabi tvrdi da o tome apsolutno nije obavešten i da će meč najverovatnije ići kako je planirano.
„Nismo primili nikakvu informaciju o zabrani za današnji meč“, tvrde u Ponosu Izraela.

Hapoel iz Jerusalima već je preduzeo drastične mere, pa će tako meč protiv Peristerija odigrati bez prisustva navijača, pošto je prodat broj karata koji daleko premašuje marginu koju je postavilo Ministarstvo zdravlja.

Bilo kako bilo, vreme polako ističe, pa se čini da ćemo sve saznati u „minut do 12“. Nema sumnje da je korona virus još jednom napravio veliku pometnju kada je reč o organizaciji sportskih događaja.

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara