Sevilja ima novog trenera, a on dve želje: Kirijana i Koka

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.06.24. | 15:11

Garsija Pimienta napustio Las Palmas i želi da povede sa sobom dvojicu fudbalera

Trude se u Sevilji što pre da zaborave prošlu sezonu, pa veruju da će im u tome pomoći Garsija Pimienta. Doskorašnji trener Las Palmasa angažovan je umesto Kikea Sančes Floresa na godinu dana, uz mogućnost produžetka sezone. Pod njegovim vođstvom klub sa Kanarskih ostrva uspeo je da se vrati u Primeru, sjajno započeo sezonu, ali je u finišu zaređao sa porazma i završio na 16. mestu.

Ima 49-godišnji Katalonac trenerski pedigre stečen godinama provedenim u Barseloni, pa se u Sevilji nadaju da će to doći do izražaja i pomoći im da se vrate među vodeće španske klubove. U minuloj sezoni Sevilja se dugo borila da dođe do daha i pobegne od zone ispadanja. Čak trojica trenera probali su to da učine, ali je tek u finišu Sančes Flores to uspeo. Ipak, nedovoljno da bi ostao na klupi.

Izabrane vesti

U spas je pozvan Pimienta, a moguće je da neće sam putovati u Andaluziju. Španski Kanarijas7 piše da je mladi trener poručio svojim novim poslodavcima da bi rado sa sobom poveo dvojicu igrača: štopera Saula Koka i centralnog vezistu Krijana Rodrigeza.

Prvi ulazi u poslednju godinu ugovora i ne bi trebalo da bude problema ukoliiko bude želeo da ide, dok je za drugog potrebno izdvojiti obeštećenje od 30.000.000 evra, kolika je otkupna klauzula u Rodrigezovom ugovoru potpisanom do leta 2028.

Pre Las Palmasa, Pimienta je, što kao igrač što kao trener, skoro 30 godina proveo u Barseloni, ali u oba slučaja nije uspeo da se domogne prvog tima.


tagovi

SeviljaGarsija PimientaPrimera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara