Foto (©Reuters)
Foto (©Reuters)

Sevilja gleda Sadika iz prvog lica u Kupu kralja, Gudelj i Petrović potencijalni starteri

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.02.21. | 12:02

Tim sa Ramon Sančez Pishuana pet puta zaredom tukao Almeriju

Sevilja je priznala da joj se sviđa nekadašnja uzdanica Partizana Umar Sadik 24 sata pre nego što će imati priliku da se uveri u njegove sposobnosti iz prvog lica. Prvo četvrtfinale Kupa kralja (21.00) donosi okršaj između jedinog preostalog predstavnika Segunde Almerije i Andalužana koji u poslednjih 15 (11 pobeda, tri remija) utakmica pamte samo poraz od Real Madrida.

Posle najboljeg perioda od starta sezone i šest utakmica bez poraza u svim takmičenjima u Almeriji se nadaju da mogu ozbiljno da namuče pokrajinskog rivala, zašto ne i da ga eliminišu i usreće se prvim polufinalom Kupa Kralja posle okruglo jedne decenije. Međutim, renomirana španska Marka dala je projekciju startne postave za večerašnji okršaj po kojoj će domaćin startovati bez dva najbolja strelca ove sezone - Umara Sadika (13 golova, četiri asistencije) i Hosea Korpasa (devet pogodaka i pet asistencija). Marka je u startnih 11 predvidela i Radosava Petrovića.

Izabrane vesti

Veliko je pitanje šta bez teške artiljerije od prvog sudijskog zvižduka može da napravi autsajder protiv Sevilje koja je primila samo jedan gol na poslednjih pet utakmica. Ekipi Đulena Lopetegija je izuzetno bitno da februarska uvertira bude što ubedljivija kako bi samopouzdanje dodatno poraslo za sve što sledi u ovom mesecu. To je naravno prva utakmica osmine finala Lige šampiona protiv Borusije iz Dortmunda, odnosno duel sa Barselonom na Ramon Sančez Pishuanu 28. februara.

Nemanja Gudelj bi trebalo da dobije priliku od starta utakmice, Okampos, De Jong i Munir je projektovani napadački trojac, a priliku za debi sa klupe bi moglo da dobije jedno od najzvučnijih pojačanja zimskog prelaznog roka, Alehandro Papu Gomez. Lopetegi ima problema sa pozicijom levog beka. Markos Akunja je povređen, pa će vrlo verovatno zaigrati još uvek roviti Serhio Eskudero posle povrede lakta.

Da ne bude zabune, Sevilja je apsolutni favorit i večerašnji meč biće joj šansa da i peti put zaredom savlada Almeriju koja je poslednju pobedu nad timom sa Ramon Sančez Pishuana zabeležila pre deset godina.

ŠPANIJA, KUP KRALJA, ČETVRTFINALE

Utorak

21.00: (5,30) Alemrija (3,50) Sevilja (1,65)

Sreda

19.00: (2,95) Levante (3,25) Viljareal (2,30)

21.00: (5,30) Granada (3,70) Barselona (1,60)

Četvrtak

21.00: (2,35) Betis (3,10) Atletik Bilbao (3,00)

***Kvote su podložne promenama***


tagovi

Kup kraljaAlmerijaSeviljaUmar Sadik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara