Severina šutira za gol (©Starsport)
Severina šutira za gol (©Starsport)

Severina najveći Partizanov pogodak sa derbija

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.04.24. | 09:42

Najzrelija partija krilnog napadača od dolaska u Humsku

Na tabeli se piše minus za Partizan nakon 173. večitog derbija (2:3), iako je veći deo odigrao prilično dobro. Čak bismo rekli, s obzirom na raspoloženje u javnosti i sve unutrašnje turbulencije koje su pratile crno-bele uoči meča – Parni valjak je bio iznad očekivanja.

I koliko god igračima i navijačima Partizana dan posle sve izgledalo crno, dobio je crno-beli tim i dve svetle tačke sa derbija: još jednog golmana, jer je Miloš Krunić bio odličan i pored tri primljena gola i još više – Ksandera Severinu.

Izabrane vesti

Momak koji je stigao iz holandskog Den Haga do skoro je samo povremeo i to baš sa velikim razmacima pokazivao taj talenat o kojem je često govorio Igor Duljaj čak i u danima kada je malo ko mogao to da vidi. Navijači su u neverici vrteli glavom, pogotovo što je Severina ostavljao utisak igrača flegmatičnog temperamenta, pogotovo ne preterano zainteresovanog da igra odbranu. I zato je Duljajev izbor da na derbi pošalje Severinu pre disciplinovanog, ali u napadu ne preterano opasnog Kalulua, izgledao kao samoubilački potez. Desni bek Aranđel Stojković se prošli put dobro napatio protiv viška koji su crveno-beli uporno pravili na njegovoj strani, pa je delovao da će ga još veća muka snaći sada.

Ipak, upalilo je. Iako će neko reći da rezultat kaže drugačije. Zvezda je bila gotovo bezopasna po tom boku, a Ksander Severina odigrao najzreliju partiju otkako je obukao crno-beli dres. Vraćao se nazad, zatvarao prostor, ulazio u duele koliko njegova građa to podnosi...

Međutim, u napadu, što je njegov osnovni deo posla, momak iz Kurasaa je bio odličan. Već u prvom minutu je napravio dar-mar, potom je otvorio akciju iz koje je Stojković asistirao Baždaru za gol. A, majstorija u drugom poluvremenu, fantastičan gol pod samu prečku za vođstvo od 2:1 ostaće u senci konačnog rezultata. Prelep gol „obrisao“ je nezasluženo dobijeni crveni karton sa prošlog duela sa Zvezdom, koji mu je zalepio isti izvođač radova sa pištaljkom.

Derbi je pečatirao da Duljajevo beskrajno poverenje u ovog pomalo rezervisanog, stidljivog momka ima osnova. Na najtežoj, najvećoj utakmici do sada Severina je pružio najbolje od sebe. I vezao je het-trik golova, jer se u strelce upisao i protiv Novog Pazara i Čukaričkog u prethodna dva kola.

Čekao je Partizan Severinu, čekao je i Severina Partizan, jer je u jednom momentu „zbrisao“ iz Beograda, pa se vratio. Deluje da se najzad stabilizovao u novom gradu, novom klubu. I da bi mogao u narednoj sezoni da bude jedna od udarnih igala crno-belih. Koliko god to izgledalo daleko danas za klub iz Humske.


tagovi

Ksander SeverinaFK Partizan173. večiti derbi

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara