Severina ide kod Baraka Bahara, Partizanu 1.500.000 evra

Vreme čitanja: 1min | uto. 03.09.24. | 10:23

Novi odlazak iz Humske

Nakon što je poslao Mateusa Saldanju u Ferencvaroš za obeštećenje od 4.000.000 evra i 20 odsto od naredne prodaje, Partizan prodaje i Ksandera Severinu. Krilni fudbaler prelazi u Makabi iz Haife za 1.500.000 evra, saznaje Mozzart Sport.

Reprezentativac Kurasaa Humsku napušta samo godinu dana nakon što je potpisao za Partizan kao slobodan igrač, posle rastanka sa Den Hagom. Prošle sezone je zabeležio 37 nastupa za crno-bele i postigao osam golova, uz jednu asistenciju. Zimus je čak i svojevoljno napustio crno-bele, jer njemu i njegovom menadžeru nisu bili isplaćeni bonus i za potpis, odnosno proviziju od transfera. Ipak, nakon razgovora sa Igorom Duljajem se vratio u klub i stavio na raspolaganje tadašnjem šefu struke.

Izabrane vesti

Na početku ove sezone Severinine partije su bile daleko ispod očekivanih, kao uostalom i većine igrača Parnog valjka. Odigrao je 11 mečeva u svim takmičenjima i zabeležio samo jednu asistenciju u revanš meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Lugana.

Ipak, Baraku Baharu je očigledno bilo dovoljno ono što je video prošle jeseni, mada je Severina u decembarskom derbiju u Humskoj na teren ušao tek u poslednjih pola sata utakmice.

U Humsku bi danas trebalo da stigne Lazar Romanić i tako zvanično postane naslednik Mateusa Saldanje, koji je već zadužio opremu Ferencvaroša. Nije isključeno da crno-beli do kraja prelaznog roka u Srbiji (13. septembra), angažuju još jednog napadača.


tagovi

Ksander Severina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara