Fudbaleri Šerifa na meču sa Crvenom zvezdom (©Starsport)
Fudbaleri Šerifa na meču sa Crvenom zvezdom (©Starsport)

Šerif trenirao sa decom iz sirotišta pred odlučujući meč za titulu

Vreme čitanja: 3min | pet. 08.04.22. | 11:16

Petrokub, jedini tim koji još može da ugrozi aktuelnog prvaka u Moldaviji, gostuje u Tiraspulju u petak od 17 časova

Hoće li konačno da bude barem malo uzbuđenja u fudbalskom šampionatu Moldavije u borbi za titulu? Sve zavisi od utakmice koja je na programu u petak od 17 časova, kada će branilac trona i najtrofejniji klub da ugosti Petrokub.

Posle 22 kola Šerif ima sedam poena prednosti u odnosu na drugoplasirani tim u šampionatu i praktično zicer priliku da ode na +10. Do kraja je preostalo još šest kola, s tim što protivnik Crvene zvezde od prošlog leta u kvalifikacijama za Ligu šampiona ne mora da odigra jednu utakmicu, automatski će mu se upisati tri poena.

Izabrane vesti

Reč je o duelu sa Florestijem, koji će automatski da bude registrovan sa 3:0 zbog toga što je taj klub izbačen iz takmičenja. Ostalo je sedam ekipa u najvišem rangu, jedna će da se preseli na kraju sezone u drugu ligu, prvak će u kvalifikacije za Ligu šampiona, a tri tima će u Ligu konferencije.

Petrokubu je Evropa obezbeđena, ali još se nada tituli. Tim iz Hinčeštija, koji se oslanja gotovo isključivo na domaće fudbalere (samo krilo Artem Fedorov je Ukrajinac), ove sezone je igrao tri puta sa Šerifom i još mu nije dao nijedan gol. Sada to mora da promeni, ako želi da se uključi u borbu za tron. Dva puta je legija stranaca iz Tiraspolja (ima čak 24 inostrana fudbalera) slavila sa po 2:0, samo su na poslednjem susretu u Hinčeštiju u decembru odigrali 0:0.

17.00: (1,32) Šerif (4,70) Petrokub (9,00)

Šerif igra praktično meč za titulu, ali izgleda da u Tiraspolju nisu previše ozbiljno shvatili ovu utakmicu. Čak su i na poslednjem treningu pred utakmicu napravili lepu akciju, ugostili su klince iz lokalnog sirotišta. Dečaci su se oprobali na treningu, igrači su im pokazivali neke osnovne stvari, a kasnije su svi zajedno jeli tortu.

Razumljivo je samopouzdanje, pa i arogancija, igrača Šerifa. Pogotovo posle veoma uspešne sezone, u kojoj su preko Zvezde stigli do Lige šampiona, tamo savladali Real Madrid i kao treći nastavili takmičenje u Ligi Evrope, odakle ih je jedva eliminisala Braga. U Tiraspolju su svi ubeđeni da su odavno prerasli domaće okvire i već se razmišlja o novim kvalifikacijama.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

Šerif je pre neki dan proslavio 25. rođendan. Od kako je ušao u elitni rang konstantno je u borbi za titulu, a u 21. veku je osvojio 19 od mogućih 21 titule. Dešavalo mu se međutim da se opusti, pa su ga 2010. Dačija iz Kišinjeva i 2015. Milsami rušili sa trona.

Petrokub se poslednjih godina približio vrhu. Posle tri uzastopne sezone u kojima je bio treći, prošle godine je napravio korak više i zabeležio najbolji rezultat u klupskoj istoriji, zauzevši drugu poziciju. Srpskoj publici je Petrokub postao poznat na leto 2020. godine, kada je igrao protiv TSC-a iz Bačke Topole u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Naš tim je tada slavio sa 2:0.

---------------

Svaki dan igrač s najvećom pogođenom kvotom ide u Katar! Konkurencija je ogromna, ali u Mozzart avionu ima još dovoljno mesta.

---------------

MOLDAVIJA 1 – 23. KOLO

Petak

15.00: (1,60) Sfintul (3,70) Dinamo Auto (5,30)

17.00: (1,32) Šerif (4,70) Petrokub (9,00)

Subota

15.00: (1,75) Milsami (3,60) Balti (4,30)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

ŠerifMoldavija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara