Fudbaleri Krumkačija posle meča (Printscreen)
Fudbaleri Krumkačija posle meča (Printscreen)

Senzacija u Kupu Belorusije: Vrane "kljucnule" Dinamo Minsk

Vreme čitanja: 1min | uto. 01.09.20. | 22:40

Drugoligaš Krumkači izbacio velikana iz glavnog grada u šesnaestini finala najmasovnijeg takmičenja Belorusije

Posle dugo vremena su navijači u Belorusiji dobili dozvolu da prisustvuju jednoj fudbalskoj utakmici i odmah su prisustvovali seznaciji. Dinamo iz Minska je u šesnaestini finala Kupa ispao od drugoligaša Krumkačija bez "ispaljenog metka" - 0:2.

Još se tim iz glavnog grada Belorusije nije oporavio od eliminacije u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope od poljskog Pjasta, a već je usledio šamar od omalenog komšijskog kluba. Šamar od kojeg će sedmostrukom prvaku države dugo brideti obrazi. Vrane su nedostatak tehničkih sposobnosti uspešno nadoknađivale borbenošću, a upravo nakon jednog dobijenog duela u 18. minutu sa Aleksejem Riosom, Sergej Linko je bez puno razmišljanja opalio po lopti i pogodio dalji ugao Dinamovog gola. Međutim, bilo je to sve što je publika mogla da vidi do kraja poluvremena.

Izabrane vesti

No, ubrzo po povratku sa odmora, Kolijadko je iskoristio pospanost protivničnog beka, prišunjao se iza njegovih leđa i izašao u situaciju "1 na 1", iz koje je uspeo da izađe kao pobednik. Pokušao je potom trener Dinama Leonid Kučuk da promenama razdrma ekipu, ali njegovi izabranici, čak i kada bi probili čvrsti bedem ispred gola domaćina, nisu uspevali da savladaju Aleksandera Fomičeva, pa su pognute glave morali da napuste teren.

BELORUSIJA, KUP - ŠESNAESTINA FINALA

Utorak

Krumkači - Dinamo Minsk 2:0 (1:0)

/Linko 18, Kolijadko 50/


tagovi

Belorusija 1Dinamo Minsk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara