Senzacija u Holandiji, braća Ilić izbacila PSV Ajndhoven! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.01.20. | 22:45

Drugoligaš eliminisao velikana

Dobili smo i najveće iznenađenje u Kupu Holandije ovve sezone. Drugoligaš NAK Breda je večeras pobedom 2:0 na domaćem terenu eliminisala favorizovani PSV Ajndhoven u osmini finala i zakazala četvrtfinalni okršaj sa AZ Alkmarom. 

Iako su gosti bili ogroman favorit, tradicija im nije išla na ruku. Četiri puta su se Breda i PSVA sastali u Kupu Holandije u poslednjih 26 godina i četiri puta je Breda prošla dalje! A PSV već godinama ima crnu seriju u ovom takmičenju. Poslednji trofej je osvojio pre osam godina, a poslednji put je u finalu igrao 2013. godine. Od tada PSV ispada od raznih autdsajdera u Kupu Holandije. Prethodnih godina je pre polufinala ispadao od Rode (dva puta), RKC Valvajka, Utrehta, Sparte...

Izabrane vesti

Večeras se crna tradicija nastavila u Bredi, a jednu od bitnijih uloga u iznenađujućoj pobedi domaćeg tima su imali srpski talenti braća IlićLuka (20) i Ivan (18). Mladići koje je skauting Mančester Sitija pronašao u Crvenoj zvezdi, kupio ih za 5.500.000 evra iz omladinaca i potom ih poslao u Bredu sa kojom ima saradnju o razigravanju mladih igrača. Luki je ovo druga sezona u Bredi, Ivanu prva, a oba su standardni. Iako u drugoligaškom rangu, igraju fudbal i ne sede na klupama i tribinama. A to je najbitnije. Večeras su dočekali da pokažu talenat i pred velikanom iz Ajndhovena.

Posle mirnog prvog poluvremena u kojem nije bilo mnogo šansi, Breda je u drugom delu igre dotukla Filipsovce. Prvo je Busaid u 54. minutu krunisao golom lepu kontru domaćih.

A onda se u strelce upisao i Ivan Ilić. Dogan je na centru uzeo loptu defanzivcu gostiju, opet je sevnuo brz napad Brede. Dugo je trajao, da bi na loptu natrčao Ivan Ilić. Zalomio je lepo sa desne strane, šutirao, a lopta je zakačila Virgevera i završila u mreži.

Breda je zadržala prednost do kraja i napravila veliko iznenađenje, a mladi reprezentativci Srbije pokazali da su na pravom putu. PSV je izgubio i poslednju šansu za trofej u sezoni. U prvenstvu debelo zaostaju, a teško će i do drugog mesta i kvalifikacija za Ligu šampiona. U Superkupu Holandije su letos poraženi. Iz Lige Evrope su ispali. Kup je bio jedina šansa, ali... 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara