Zastava Čelsija (©Reuters)
Zastava Čelsija (©Reuters)

Senzacija na pomolu – turski građevinski mogul tvrdi da je blizu kupovine Čelsija

Vreme čitanja: 3min | pet. 04.03.22. | 18:58

Vest izvan svih očekivanja

Spekulacije o imenu novog vlasnika Čelsija dostižu vrhunac. Lista potencijalnih kandidata menja se iz dana u dan, a poslednja vest kaže – turski građevinski mogul nadomak je kupovine aktuelnog šampiona Evrope!?

Kako javljaju turski mediji, milijarder Muhšin Bajrak najbliži je tome da postane novi vlasnik Čelsija umesto Romana Abramoviča! I to nisu samo puka nagađanja, tamošnji izvori, kao i oni iz Velike Britanije pozivaju se na reči pomenutog biznismena koji je potvrdio da je poslao zvaničnu ponudu ruskom oligarhu da kupi Čelsi. I ne samo to, on je vest začinio i sledećim rečima: “Uskoro će se turska zastava vijoriti iznad Londona“, čime je jasno želeo da poruči kako bi uskoro mogao da nasledi Abramoviča na čelu evropskog velikana sa Ostrva.

Izabrane vesti

Subota, 16.00: (7,50) Barnli (4,00) Čelsi (1,50)

Muhšin Bajrak smatra se jednim od najvećih građevinskih mogula u Turskoj. Lider je kurdskog plemena Motikan, jednog od najvećih u Turskoj. Osnivač je i vlasnik AB Grup Holding, kompanije koja se još od 1999. godine bavi visokokvalitetnom gradnjom, zbog čega važi za jednog od uglednijih ljudi svog posla. Poslednjih godina je veliki kapital investirao u kriptovalute i energetske sektore. Njegova neto vrednost nije objavljena, ali prema nekim izvorima ona se procenjuje na preko 9.000.000.000 evra! Baza ove kompanije je u Istanbulu, a u pripremi je otvaranje velike kancelarije u Londonu, što bi moglo da se poklopi i sa njegovim planovima da investira u Čelsi.

Zanimljivo, na društvenim mrežama ove firme postoje i pisane potvrde onoga što se pojavljuje u medijima širom Evrope, čak se i ne krije da je Bajrak spreman da napravi veliki iskorak u fudbalske vode.

“Trenutno pregovaramo o uslovima kupovine Čelsija sa advokatima Romana Abramoviča, a trenutno smo u fazi pregovora posle čega se očekuju potpisi“, potvrdio je Bajrak i dodao:

“Dali smo ponudu, zbog rata između Rusije i Ukrajine, zbog toga što mnogi Tursku vide kao sigurnu zemlju, pa mnogi žele da upravo naša zemlja ulaže u njihove proizvode. Planiramo da potpišemo uskoro“.

Nije obelodanjeno koliko je novca ovaj biznismen ponudio Romanu Abramoviču, ali su još tokom dana stizale vesti da na stolu postoji nekoliko predloga vrednosti od preko 3.500.000.000 evra!

Podsetimo, ranije su se kao glavni favoriti za kupovinu Čelsija pominjali britanski petrohemijski milijarder Džim Retklif, koji je navodno u međuvremenu odustao, te konzorcijum u kojem su američki i švajcarski biznismeni Tod Boli i Hansjorg Vis. Nešto ranije pominjao se čak i Egipćanin Lutfi Mansur, a stidljivo se provlače i imena još nekih milijardera – Salmana Kana iz Indije, Al Valida Bin Talala Bin Abulaziza iz Saudijske Arabije, Džaveda Afridija iz Pakistana...

Abramovič navodno od potencijalnih kupaca traži preko četiri milijarde evra, a spekuliše se da bi klub mogao da proda za nešto više od dve milijarde zbog dugova koje je on u međuvremenu oprostio. Odnosno, spreman je da ih precrta, samo kako bi se što pre rešio kluba u jeku medijske hajke i političkih pritisaka na njega zbog prijateljstva sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom. Abramovič je po objavi da stavlja Čelsi na prodaju objavio i da će sav neto profit od prodaje proslediti žrtvama rata u Ukrajini, što je okarakterisano kao jedan od njegovih pokušaja da skine teret sa svojih leđa jer je zbog svog porekla i ratnih dešavanja u Ukrajini postao jedan od glavnih neprijatelja Velike Britanije...


tagovi

ČelsiRoman AbramovičMuhšin Bajrak

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara