Sent Etjen se vratio gde mu je mesto, crveni u 5. minutu upropastio Mec (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.06.24. | 19:47

Desetostruki šampion Francuske posle dve godine ponovo u eliti...

Posle dve godine tavorenja u Ligi 2, jedan od najvećih francuskih klubova, desetostruki prvak te zemlje i finalista Kupa šampiona iz 1976, vratio se u elitu.

Svaka čast Mecu, ali Zeleni sa Žofrua Gišara potrebniji su Ligi 1 i njenoj borbi da stane uz rame nemačkoj Bundesligi i italijanskoj Seriji A. Sam ambijent na stadionu Sent Etjena poseban je doživljaj, da ne govorimo kako se radi o klubu s ozbiljnom navijačkom bazom koji bi lako mogao da se vrati na staze stare slave kad bi samo nekoliko godina uspešno poslovao i finansijski se stabilizovao.

Izabrane vesti

U prvoj utakmici na Gišaru bilo je 2:1. Danas je isti rezultat bio na snazi od 35 minuta; domaćin imao 2:0 pogocima Mamadua Kamare i Žorža Mikautadzea sa bele tačke, da bi Leo Petro smanjio.

Činilo se da će penal-rulet rešiti pitanje pobednika, da bi tri minuta pre isteka 120. posle odlične akcije rezervista Ibrahima Vađi smestio loptu iza leđa golmana Meca i doneo neopisivu radost gostima - 2:2.

Skoro puna dva meseca Mec nikoga nije pobedio i sa te strane gledano zasluženo se seli u niži rang. Sent Etjen je kompletan baraž odigrao veoma zrelo i vraća se tamo gde mu je mesto.

Ruku na srce, treba reći da je domaćin od 5. minuta igra sa igračem manje, jer je Papa Amadu Dijalo bio neoprezan, đonom išao na Denisa Apiju, zakačio ga po butini, a sudija nakon što je pregledao snimak, odlučio da ga isključi...



tagovi

Francuska Liga 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara