Rufije (© Reuters)
Rufije (© Reuters)

Sent Etjen oterao jedinog golmana koji je branio više od Ivana Ćurkovića

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.01.21. | 13:28

Nedisciplina koštala Stefana Rufijea preranog raskida ugovora

Loši rezultati, loša igra, loša atmosfera. Kao posledica užasnog ambijenta i rastanak sa legendom kluba. Sent Etjen više nije mogao da trpi ispade Stefana Rufijea i posle devet godina ga je – oterao.

U zvaničnom saopštenju desetostrukog prvaka Francuske nisu navedeni konkretni razlozi, ali se u dve rečenice vidi da je odnos na relaciji čuvar mreže – uprava „pukao“:

Izabrane vesti

Posle disciplinskog postupka protiv igrača, Sent Etjen je rešio da raskine ugovor sa Stefanom Rufijeom, koji je važio do juna 2021. Kajemo se što smo doneli ovakvu odluku, međutim, golman je taj koji je svojim postupcima podrivao instituciju kluba“.

Problemi su počeli pre skoro godinu dana. Trener Klod Puel je, očigledno nezadovoljan izdanjima standardne jedinice, prednost na susretu sa Remsom dao Žesiju Mulinu. Tad Rufije nije bio ni u protokolu. Pobesneo je, prema navodima L'Ekipa, i posredstvom menadžera tražio da mu se status poboljša. Na stadionu „Žofroa Gišar“ nisu hteli ni da čuju. Štaviše, već tad su pokrenuli proces protiv golmana angažovanog 2011. iz Monaka.

Povratka na staro nije bilo. Sam Rufije se unervozio i počeo da remeti atmosferu ispadima. U julu je kažnjen šestodnevnom zabranom dolaska na treninge, jer je sa terena otišao pre nego što je bilo gotovo („čin neposlušnosti“, kako je tad definisao klub). Jedan je, navodno, i sam prekinuo. Pre nekoliko sedmica se uspavao. Sumnja se, namerno...

Posledica je rastanak šest meseci pre isteka ugovora. Neslavan kraj čoveka koji je ne tako davno nosio i kapitensku traku, branio 383 puta za Zelene, jedini golman u istoriji kluba koji je skupio više utakmica od legendarnog Ivana Ćurkovića (303).

Sent Etjen je trenutno 14. na tabeli Lige 1, pobedio je samo jednom u poslednjih 14 kola, a u sredu mu u goste dolazi Pari Sen Žermen.


tagovi

Sent EtjenStefan Rufije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara