Santi Mina (Foto: Reuters)
Santi Mina (Foto: Reuters)

Selta dva sata drhtala u Andori, Pikeovo čedo palo tek u produžetku (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.12.21. | 22:23

Santi Mina spasao ekipu iz Viga golom u 118. minutu

Prva runda španskog Kupa Kralja prošla je bez većih iznenađenja, ali već na startu drugog kola umalo da vidimo senzaciju. Trećeligaš Andora je na svom terenu ugostila Seltu i gotovo dva sata se ravnopravno nosila sa favorizovanim rivalom, 120 sekundi delilo je od penal lutrije, samo da bi joj šansu da sa bele tačke uzme meru prvoligašu uskratio Santi Mina pred sam kraj drugog produžetka - 1:2 (1:1, 1:1).

Nije Eduardo Kudet mogao da računa na svog najboljeg fudbalera Jaga Aspasa, pride je argentinski stručnjak iskoristio priliku što je preko puta naizgled slabašan rival kako bi odmorio dobar deo nosilaca ekipe što je skupo moglo da ga košta.

Izabrane vesti

Nisu fudbaleri kluba u vlasništvu Đerara Pikea posle rano primljenog gola – Fontan se ubacio po levom boku i snažno pogodio dalji ugao - već do odlaska na odmor su izjednačili posle kornera i ponovo uneli neizvesnost. Kudet je morao da reaguje u nastavku, izvršio je četiri ofanzivne izmene i Selta je zaigrala još konkretnije - 12 udaraca ka golu rivala u drugom poluvremenu - ali bez željenog efekta. Andora je izdržala nalete i meč uvela u produžetke.

I tamo ista priča. Selta je stezala obruč, domaćin se branio i čekao da prođe vreme, a znamo svi da se to u fudbalu gotovo nikad ne isplati. Dva minuta pre kraja drugog produžetka pokazao je to neugodnom domaćinu Santi Mina. Rezervista Baeza je centrirao sa levog boka, a španski napadač nadvisio čuvara na petercu za uzdah olakšanja u redovima gostiju.

KUP ŠPANIJE – 2. KOLO

Utorak

Andora - Selta 1:2 posle produžetaka (1:1, 1:1)

/Vilanova 39 - Fontan 14, Mina 118/

San Sebastijan Rejes - Fuenlabrada 0:0, penalima 4:5

Ueska - Đirona 0:1 (0:1)

/Kalavera 22/

Rajo Mahadahonda - Malaga 1:0 (0:0)

/Sančez 60/

Saragosa - Burgos 2:0 (1:0)

/Eguaras 34, Adrijan 51/

Alkojano - Levante (u toku)

Linares - Alaves (u toku)

Palensija - Espanjol (u toku)

Sreda

19.00: (30,0) Andraič (12,0) Sevilja (1,07)

19.00: (20,0) Bergantinos (9,00) Rajo Valjekano (1,12)

19.00: Zamora - Real Sosijedad


tagovi

Kup kraljaSelta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara