Karim Benzema (©AFP)
Karim Benzema (©AFP)

Seks, laži i video traka: Karim Benzema osuđen zbog ucene Matjea Valbuene

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.11.21. | 10:23

Osuđen na uslovnu zatvorsku kaznu od 12 meseci i novčanu globu od 75.000 evra

Isprva je delovalo neverovatno, ispostavilo se da se zaista i desilo. Karim Benzema je danas i zvanično pred sudom u Versaju proglašen krivim za učešće u pokušaju ucene nekadašnjeg saigrača iz reprezentacije Francuske Matjea Valbuene.

Podsetimo, cela afera se zakotrljala kada se pojavila priča o snimku Valbuene tokom seksualnog odnosa sa nepoznatom devojkom. I mada tokom suđenja mnoge stvari nisu sasvim razjašnjene, petorica optuženih su morali da iznesu odbrane. Odgovornost su prebacivali jedni na druge, ali je bilo jasno da tu nisu sasvim čista posla. Benzema je tako osuđen na godinu dana zatvora uslovno – što znači da u praksi neće videti ćeliju – i novčanu globu od 75.000 evra.

Izabrane vesti

Sud je utvrdio da Benzema zaista nije imao finansijski interes u celoj priči niti da je znao da vrši krivično delo, sve zbog prijateljstva sa Karimom Zenatijem, prijateljom iz detinjstva, osuđivanim prestupnikom, koji je osuđen na 15 meseci zatvora i kaznu od 3.000 evra.

Pored njega, tužilaštvo je teretilo Aksela Anjoa, kome je Valbuena poverio telefon s kog su skinuti sninmci, Mustafu Zuauija, koji je navodno uvezao celu ekipu ucenjivača, pa Junesa Uasa, koji je telefonom kontaktirao fudbalera da popričaju oko snimka. Uas je osuđen na 18 meseci, Anjo na dve godine, a Zuaui na dve i po zbog čega će on verovatno jedini zaista i završiti iza rešetaka.

Benzema je sve vreme tvrdio da je nevin, a njegovu zastupnici su uporno ponavljali da neko ko igra za Real jednostavno mora da bude dobar primer, te da je nemoguće da se Karim bavio nečasnim radnjama. On sam je tvrdio da je samo želeo da pomogne Valbueni kada je čuo da snimak postoji.

Golgeter Reala će svakako imati pravo žalbe na ovu prvostepenu presudu i sve dok proces traje ovaj postupak neće imati uticaja na njegov status u klubu, pa ni reprezentaciji Francuske.


tagovi

Karim BenzemaMatje Valbuena

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara