Kristian Šekularac (©Fulham)
Kristian Šekularac (©Fulham)

Šekijev unuk na školovanju kod Mitrovića u Fulamu

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.07.22. | 12:48

Kristian Šekularac napustio Juventus

Bio je to najveći ex-YU transfer koji se nikad nije desio: Dragoslav Šekularac je bio na pragu Juventusa, ali je država tada stopirala realizaciju posla. Nekoliko decenija kasnije, unuk proslavljenog fudbalera Kristian Šekularac zaista je i dobacio do dresa Stare dame, ali je posle dve godine u Torinu shvatio da mu je ipak bolje da krene drugim putem, pa je sada prešao u Fulam Aleksandra Mitrovića.

Istina, 18-godišnji vezista će isprva igrati za U21 ekipu londonskog kluba, koji ga je iz Juventusa dobio kao slobodnog igrača. Juve ga je prethodno platio švajcarskom Servetu 90.000 evra. Igrao je tamo za U19 i U23 ekipu – prošle sezone 23 utakmice – a sada ide na školovanje u tim Stiva Viglija.

Izabrane vesti

Osećam se sjajno i super sam uzbuđen zbog toga što sam došao u Fulam. Već dugo se divim ovom klubu i jedva čekam da počnem da igram… Navijači mogu da očekuju kreativnog igrača, koji voli da priredi šou. Tehnički sam dobro potkovan fudbaler i mogu da igram bilo gde u veznom redu… I mrzim da gubim”, rekao je Šekularac.

Direktor Fulamove akademije Majk Kejv nije štedeo komplimente na račun novog pojačanja.

Oduševljen sam što je Kristian prešao kod nas. On je tehnički izvanredan fudbaler i doneće nam i veliko iskustvo iz Juventusa. Bez sumnje će biti kljućan igrač u U21 selekciji koja se vraća u Prvu diviziju”.

A tamo – najveći mladi talenti Engleske.

To je ogromna stvari, najbolji među najboljima, jedva čekam da se odmerimo”, rekao je Šekularac uz napomenu da je Fulam izabrao zbog toga što su poznati po lansiranju mladih igrača, a i zato što mu se dopada stil fudbala u Engleskoj.

Tempo igre i sloboda koja se daje igračima da se izraze su briljantni”.


tagovi

Kristian Šekularac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara