""
""

Šehović: Favoriti smo na papiru, ali Mega želi korak više

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.03.16. | 11:30

"Mega ima jedan trofej, Kup Radivoja Koraća, i zato moramo zaustaviti i usporiti rivala, neutralisati njihov individualni kvalitet", rekao je košarkaš Podgoričana

Ekipa podgoričke Budućnosti rutinski je privela ligaški deo ABA lige i sad sa puno optimizma dočekuje polufinale plej-ofa i meč sa Mega Leksom. Izabranici Luke Pavićevića među kojima je i Suad Šehović ističu da je prva utakmica možda i najteža.
"Favoriti smo na papiru. Sve se mora rešiti u dve ili tri utakmice i obezbediti prolaz u finale. Mi moramo opravdati ulogu koju smo dobili, a Beograđani dolaze da naprave iskorak više. Mega ima jedan trofej, Kup Radivoja Koraća, i zato moramo zaustaviti i usporiti rivala, neutralisati njihov individualni kvalitet", kaže za MOZZART Sport Šehović.

Izabrane vesti

Mega Leks ima problem sa povređenim igračima?
"Mega je tokom sezone rasla i izbacivala jednog po jednog igrača pa se izostanci kod njih ne osećaju. Jednostavno nemaju problem sa rosterom. Mi se nećemo opustiti već ćemo igrati tokom svih 40 minuta".

I vi ste imali problem sa povredom?
"Odradio sam tek dva puna treninga, ali se nadam da ću maksimalno moći da pomognem ekipi. Takođe, imali smo dosta mini povreda pa su u jednom trenutku čak osmorica igrača bila van stroja, ali sve to neće biti opravdanje, mi jednostavno moramo da trijumfujemo".

Počinje plej-of ABA lige: Izranjavana Mega ide iskusnom Vuku na noge

Šta mislite o drugom polufinalu u kome su akteri Evroligaši Crvena zvezda i Cedevita?
"Domaćin je blagi favoorit, a gosti su pokazali da možda bolje igraju na gostovanjima. Izabranici trenera Dejana Radonjića imaju veliko samopouzdanje, ali i tu se mogu očekivati tri utakmice".

Poznavaoci ABA lige u finalu vide Budućnost i Zvezdu?
"Ne raduje se uvek bolji tim, zato mi idemo četvrtinu po četvrtinu, odnosno meč po meč. Prvo da slavimo nad Megom pa ćemo razmišljati o finalu", zaključio Šehović.

Prvi meč između Budućnosti i Mega Leksa igra se večeras od 20 časova (TV Arena Sport 1), dok je revanš 19. marta u Sremskoj Mitrovici. Drugi polufinalni okršaj zakazan je za utorak, kada će se u Pioniru sastati Crvena zvezda Telekom i Cedevita (18.45, Arena Sport 2). Plasman u finale obezbediće ekipe koje prve dođu do dva trijumfa.

Piše: Đurđe Mečanin
(djurdje.mecanin@mozzartbet.com)


tagovi

Suad ŠehovićMega LeksJadranska ligaBudućnost Podgorica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara