Sedrik Soareš zvanično u Arsenalu

Vreme čitanja: 1min | pet. 31.01.20. | 12:59

Pozajmica do kraja sezone

Jasno je bilo Mikelu Arteti da će u ovom prelaznom roku imati pune ruke posla. Cilj je bio da se pojača najslabija linija tima, pa su se sa Tobdžijama uglavnom defanzivci dovodili u vezu u januarskom prelaznom roku. Pablo Mari kaparisan je pre nekoliko dana, a sada je i zvanično predstavljen i Sedrik Soareš (28).

Kao što je prethodno najavljeno, Portugalac će u narednih šest meseci biti na pozajmici u Arsenalu, za koju će Tobdžije platiti Sautemptonu 1.200.000 evra, kao i čitavu Soarešovu platu u tom periodu. Nakon isteka pozajmice, klub iz Londona moraće da otkupi fudbalera za 6.000.000 evra, jer mu ugovor sa Svecima ističe na kraju sezone, a upravo je ovo bio uslov za realizaciju transfera.

Izabrane vesti

Desni bek, koji će se za mesto startera boriti sa Ektorom Beljerinom, otkrio je da je pre nekoliko godina već bio na pragu Emirejsta.
Bili smo blizu pre nekoliko godina. Tada se nije dogodilo, ali hvala Bogu, sada jeste. Veoma je bitno za moju karijeru što sam ovde. Sautempton mi je dao priliku da zaigram u Premijer ligi, ali veliki je iskorak doći ovde i igrati za Arsenal. Neverovatno je dostići ovu tačku. Trudim se da budem energičan, igrač koji ide gore-dole“, izjavio je Soareš na predstavljanju.

Zamenu za Portugalca Sautempton je već pronašao u Totenhemu, pošto je na pozajmicu do kraja sezone stigao talentovani Kajl-Voker Piters.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara