(Reuters)
(Reuters)

Sećate se šta su radili sa Marokom.... Našli su nove klubove i igraće evropska takmičenja

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.09.24. | 00:33

Bufal u Belgiji, Unahi u Atini

Pre skoro dve godine su zadivili planetu, kao deo reprezenatcije Maroka koja se probila do polufinala Mundijala u Dohi. Kasnije nisu uspeli da se potvrde na klupskom nivou, ali dvojica reprezentativaca afričke države su dobila novu šansu za dokazivanje, jer su pronašla druge sredine.

Poznatiji, Sofijan Bufal novi je onfazivac Union Sen Žiloaza. Krilni napadač je stigao u Belgiju po isteku saradnje sa katarskim Al Rajanom, u kome je proveo samo godinu dana posle dolaska iz Anžea. Bufal će tako posle osam sezona imati šansu da se predstavi i u UEFA takmičenju, jer su Belgijanci deo Lige Evrope, čiji je sad već 30-godišnji Marokanac bio na akter tek 52 minuta u jesen 2016. u dresu Sautemptona.

Izabrane vesti

Karijera i igre u Sautemptonu, Anžeu i Lilu nagoveštavaju da će Union Sen Žiloaz u Bufalu dobiti velikog oslonca.

Što se tiče Sofijanovog reprezenatitvnog kolege, Azedin Unahi je tokom leta odbio dve ponude da se preseli u već pomenuti Katar. Želeo ga je Al Sad, međutim, 24-godišnji vezista nije hteo na Bliski istok, rešen da ostane na tlu Evrope iako ga novi trener Marselja, Roberto De Zerbi, nije video u timu.

Unahi je čekao i na kraju se obreo u Atini. Dobio je retku privilegiju da se za njegov potpis bore dva velikana iz istog grada, pošto su Panatinaikos i Olimpijakos dostavili slične ponude Francuzima. Na kraju je klub sa Velodroma rekao Unahiju da bira gde će nastaviti karijeru, a bivši centralni vezni Anžea se opredelio za zeleni deo Atine.

Unahi će u Panatinaikosu igrati na pozajmici do kraja ove sezone, što će Grci platiti 500.000 evra. Ako budu hteli da ga kupe, na račun francuskog kluba će proslediti još 11.500.000 evra, ali će Marselj 30 procenata novca morati da ubaci u kasu Anžea, u kome je Azedin igrao pre selidbe na Velodrom.

Unahi je tokom utorka veče sleteo u Atinu u posle lekarskih pregleda će u sredu zvanično biti predstavljen kao adut kluba koji će igrati Ligu konferencije, jer je eliminisao Lans.



tagovi

transferiLetnji prelazni rok 2024Sofijan BufalAzedin UnahiOlimpik MarseljPanatinaikosUnion Sen ŽiloazGrčkaGrčka 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara