Huan Iturbe u prodoru (©AFP)
Huan Iturbe u prodoru (©AFP)

Sećate li se Iturbea? Nekada u Romi, sada u Paragvaju i najveći je Kardozov neprijatelj (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.05.24. | 04:42

Krilni napadač u derbiju spakovao dva gola Libertadu i katapultirao Sero Portenjo na prvo mesto

Nikada nije imao impozantne brojke, ali je znao da izlomi čuvare, da se ubaci iz drugog plana, da ponudi od svega po malo. Cenili su to klubovi u Seriji A, nisu mali novac izdvojili Verona i Roma za Huana Iturbea, koji je baš u Večnom gradu počeo da se gasi. Karijera mu je na Olimpiku krenula nizbrdo, došlo je do slobodnog pada i posle nešto više od jedne decenije vratio se u rodni Paragvaj.

Obukao je isti onaj crveno-plavi dres u kome se preporučio Portu, zadužio je u januaru opremu Sero Portenja i spreman je da zagorča život paragvajskim ikonama – Oksaru Kardozu i Rokeu Santa Kruzu. Libertad je sa njima prethodne sezone osvojio i Aperturu i Klausuru, ali sada bi mogao da siđe sa trona. Dva gola je crno-belima spakovao Huan Iturbe u derbiju, više nemaju prednost – 3:1 (1:0).

Izabrane vesti

Zaigrao je kao u najboljim danima paragvajski krilni napadač, kao onda kada je partijama u dresu Verone ubedio Romu da za njega vredi na sto staviti 24.500.000 evra. Sredinom prvog poluvremena se namestio, raspalio levicom i pokazao da u njoj i dalje ima baruta.

Lansirao je projektil – pod prečku! Propala je lopta u pravi čas.

Demonstrirao je kakav top u nozi ima, no početkom drugog poluvremena je bilo neophodno da odgovori vremešnom Oskaru Kardozu, kome je 40 leta, ali i dalje je neprikosnoveni gospodar kaznenog prostora. Poravnao je rezultat, našao se na pravom mestu i trznuo glavom. Ništa manje ubojit, na sličan način, bio je Huan Iturbe. Tu nije bio kraj…

Desetak minuta kasnije dobio je vazdušni duel, skenirao situaciju na terenbu jednim pogledom i gurnuo loptu u prostor. Sesilio Domingez se stuštio poput brzog voza, otvorio stopalo u situaciji jedan na jedan i Libertadu zapečatio sudbinu u derbiju.

Bude li ovako igrao Huan Iturbe u nastavku šampionske trke, Sero Portenjo bliži je tituli. Trenutno je poravnat na prvom mestu sa Libertadom.

PARAGVAJ 1, APERTURA – 16. KOLO

Petak

Sportivo Ameljano - Gvarani Asunsion 0:3 (0:0)

/Prijeto 70, Alkaras 72, Amarilja 90+3/

Subota

Libertad - Sero Portenjo 1:3 (0:1)

/Kardoso 49 - Iturbe 26, 53, Dominges 62/

Nasional Asunsion - Sportivo Lukvenjo 0:1 (0:0)

/Mana 68/

Nedelja

01.30: (2,40) Takuari (3,20) Sportivo Trinidense (2,85)

23.00: (4,80) Heneral Kabaljero (3,45) Olimpija (1,72)

Ponedeljak

01.30: (2,55) Sol Amerika (3,10) Dos de Majo (2,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Južna AmerikaParagvajLibertadSero PortenjoOskar KardosoHuan Iturbe

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara