Foto: AFP
Foto: AFP

Seča favorita u Ligi 1: PSŽ iz penala slomio žilavi Lorijan; Lion, Monako i Marselj se okliznuli (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 16.12.20. | 23:12

Ren naneo prvi ligaški poraz ekipi Andrea Viljasa Boasa posle tri meseca, Sent Etjen slavio posle isto toliko, Lans ubedljiv u Kneževini


Lil je svoj meč odigrao dva sata ranije i trijumfom u Dižonu postavio zadatak najbližim pratiocima. Zadatak koji je jedino Pari Sen Žermen obavio uspešno, pošto je u 15. kolu Lige 1 na Parku Prinčeva savladao žilavi Lorijan i približio se aktuelnom lideru prvenstva na bod – 2:0 (2:0). Svi ostali redom su se klizali: Marselj u Renu (1:2), Monako je u Kneževini sapleo Lens (0:3), Lion kod kuće Brest (2:2).

Izabrane vesti

Doduše, pitanje je kako bi i Pari Sen Žermen prošao da Lorijan u 49. minutu nije ostao sa igračem manje. Sve do tada novi prvoligaš je odolevao. Ali onda je Kilijan Mbape pobegao Andrjuu Graviljonu, defanzivac Lorijena pokazao na belu tačku i usput dodelio gostujućem igraču put u svlačionicu, iako se arbitri u poslednje vreme sve manje odlučuju na takav potez.

Mbapea nije pokolebalo nepisano pravilo da igrač nad kojim je načinjen penal ne treba i da ga izvodi, uzeo je loptu i doneo šampionu vođstvo. Zasluženo, naravno, jer Lorijan je čitavo prvo poluvreme proveo pred svojim golom, braneći svoju mrežu. Na kraju ostaje da se pitamo da li bi izdržao da Graviljon nije neoprezno reagovao, posebno jer Nejmara nije bilo u gostujućem timu zbog povrede, ali šta bi bilo, kad bi bilo. Ovako, Mojze Ken je desetak minuta kasnije uvećao vođstvo Parižana i povratka za gostujući tim više nije bilo.

Delovalo je da će i Lion nastaviti sa odličnim partijama, ali je u drugom minutu nadoknade ekipa Rudija Garsije sa bele tačke ostala bez šeste vezane pobede. Dosta srećno je nakon nespretne reakcije Antonija Lopesa Brest stigao do vođstva, koje je umešno branio sve do sredine drugog dela. Međutim, baš kao i PSŽ, Lion je do gola stigao sa kreča, realizovao ga je Memfis Depaj, a kada je gost ostao sa igračem manje, četvrtfinalisti prošlogodišnje Lige šampiona otvoren je autoput do pobede. I krenuo je Lion po nju, preokrenuo preko Kornea deset minuta pre kraja i taman kada se činilo da će Lion uspeti da održi korak za Lilom, Lopes je još jednom napravio grešku. Zakasnio je sa istrčavanjem, promašio loptu i usput pokupio protivničkog igrača – penal čist kao suza. Imao je priliku Portugalac da se iskupi, ali je Favr realizovao jedanaesterac i odneo bod iz Liona.

Marselj je na potpuno identičan način ostao bez bodova protiv Rena. Vodila je ekipa Andrea Viljasa Boasa od 24. minuta, ali je za svega nekoliko trenutaka ostala sa igračem manje, što je domaćin znao da iskoristi u nastavku i nanese gostu prvi ligaški poraz posle tri meseca, još od neuspeha protiv Sent Etjena.

Upravo od tada trajao je i post Zelenih bez pobede, ali je ove večeri prekinut na gostovanju u Bordou. U poslednjem meču večeri Monako je kod kuće doživeo katastrofu od Lansa. Već u prvih 45 minuta novi prvoligaš i jedno od prijatnijih iznenađenja sezone imao je tri gola prednosti, a kako su Kneževi od sredine prvog dela imali igrača manje, jasno je već na pauzi bilo da se ishod neće menjati do kraja.

FRANCUSKA 1 – 15. KOLO

Sreda

Anže - Strazbur 0:2 (0:0)

/Dijalo 77, Ažorke 90+1/

Monpelje - Mec 0:2 (0:0)

/Leja 50pen, Maiga 90/

Nim - Nica 0:2 (0:0)

/Ndoje 85, Klod Moris 90+3/

Rems - Nant 3:2 (0:1)

/Ture 68, Dia 72pen, Kafaro 74 - Paloa 18, Blas 79/

Bordo - Sent Etjen 1:2 (1:1)

/Hvang 24 - Nordan 15, Neju 75/

Lion - Brest 2:2 (0:1)

/Depaj 69pen, Korne 81 - Lopes 39ag, Favr 90+2/

Monako - Lans 0:3 (0:3)

/Sila 1, Banza 33, Kakuta 39/

PSŽ - Lorijan 2:0 (0:0)

/Mbape 51pen, Ken 61/

Ren - Marselj 2:1 (0:1)

/Traore 61, Unu 83 - Gej 24/



tagovi

MonakoOlimpik MarseljLionPari Sen ŽermenLiga 1Francuska Liga 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara